Springen naar inhoud

Ruimtestation voor toerisme


  • Log in om te kunnen reageren

#1


  • Gast

Geplaatst op 08 november 2003 - 17:07

Ik ben maar een leek op ruimtevaart gebied, maar ik geloof dat ik toch wel met enige zekerheid kan stellen dat wanneer er een ruimtestation zou worden gebouwd als het ISS, maar dan speciaal voor toerisme en deze beschikt over de nodige luxe, binnen een mum van tijd de kosten terug zullen zijn verdiend en het station daarna een winstgevendheid zal behalen waar Bill Gates alleen maar van had kunnen dromen.
Waarom gebeurt dat dan nog niet?
Zie ik soms iets over het hoofd?

Naast het feit dat het ISS zo wie zo niet voor toerisme gebouwd is zal deze ook echt te klein zijn voor een grote groep mensen, afgezien nog van het feit dat het voeren van onderzoek aldaar dan gewoon niet meer mogelijk is.

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Elmo

    Elmo


  • >1k berichten
  • 3437 berichten
  • VIP

Geplaatst op 10 november 2003 - 10:13

Waarom gebeurt dat dan nog niet?
Zie ik soms iets over het hoofd?


De eenmalige investering van het maken en omhoogbrengen van een ruimtestation is aanzienlijk. Voor het ISS wordt deze geraamd op zo'n 50 - 70 miljard euro. Welk bedrijf kan / wil dit betalen in de hoop dat ze dit in de komende jaren gaan terugverdienen...

0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures