Springen naar inhoud

Stopzetten zaak met handelshuurcontract


 • Log in om te kunnen reageren

#1

EtK

  EtK


 • 0 - 25 berichten
 • 1 berichten
 • Gebruiker

Geplaatst op 13 april 2007 - 18:36

Hi,

Een vriendin van me heeft al 10 jaar een handelshuurcontract voor haar winkel en vorig jaar heeft ze haar 9 jaar contract vernieuwd voor 3 jaar. Nu heeft ze recentelijk een aanbieding gekregen om ergens in dienst te gaan werken en zou ze graag haar winkel stopzetten, maar ze zit nog voor 2 jaar "vast" aan haar contract.

Een overnemer zoeken is niet mogelijk omdat de verhuurder na de nog resterende 2 jaar het handelspand eventueel wenst te verkopen, en een onderlinge overeenkomst voor vroegtijdige stopzetting ziet de verhuurder niet zitten.

Welk zijn de mogelijke opties om nog tot een oplossing te komen, faillissement …?

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

TheLaw

  TheLaw


 • >250 berichten
 • 375 berichten
 • VIP

Geplaatst op 26 oktober 2007 - 19:41

Ik ben bang dat ze aan haar contract gebonden blijft, dat is het nadeel (en ook in veel gevallen het voordeel) van een contract. Je biedt elkaar namelijk zekerheid. Het zou ook onredelijk zijn om de verhuurder in een keer in de steek te laten waardoor hij zijn inkomsten misloopt.

Een faillisement is geen goede optie. Je kan een bedrijf niet zomaar moedwillig failliet laten gaan, dat mag niet. Dan zadel je schuldeisers op met jou schulden die jij willens en wetens hebt veroorzaakt. Dat is niet redelijk en ook zeker niet zomaar realiseerbaar.

Of je moet proberen het pand aan een ander te verhuren (eventueel in samenspraak met de eigenaar), of je zult er beter aan doen het contract gewoon uit te dienen. Misschien kan je het tegen een redelijke bedrag afkopen, dat zou je ook nog kunnen voorstellen aan de huurbaas.

0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures