Springen naar inhoud

Tijdvervorming


 • Log in om te kunnen reageren

#1

Ruben01

  Ruben01


 • >1k berichten
 • 2902 berichten
 • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 14 april 2007 - 13:11

Hallo, ik heb en vraagje over het volgende filmpje:
Relativiteit "De Laatste Show"

Op het tijdstip 4min 36s gebeurt er het volgende, ze zeggen dat wanneer er iemand in de ruimte tegen een snelheid 2 jaar rondvliegt tegen een snelheid van 200 000km/s dat er op Aarde dan 30 jaar voorbij zijn.

Men geeft ook de volgende formule:

LaTeX

Wanneer ik deze invul krijg ik dat wanneer er 2 jaar tegen een snelheid van 200 000 km/h gevlogen wordt dat er op Aarde 3 jaar voorbijging.

Wat gaat er fout ??
Ik heb nog een vraagje, hoe kom het dat die snelheden vermenigvuldigd worden met een factor 1, dit kan normaal toch worden weggelaten of niet ??

Alvast bedankt voor de informatie.
BOINC mee met het WSF-team: <a href="http://www.wetenscha...howtopic=60653" target="_blank">http://www.wetenscha...topic=60653</a>

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

DePurpereWolf

  DePurpereWolf


 • >5k berichten
 • 9240 berichten
 • VIP

Geplaatst op 14 april 2007 - 14:01

vermenigvuldigen met 1? (das een beetje dom) :-D
Als je de minicursus hebt gelezen, had je geweten dat het niet 1 maal, maar 1 minus moet zijn.
http://www.wetenscha...amp;#entry79393

#3

Richard Mertens

  Richard Mertens


 • 0 - 25 berichten
 • 8 berichten
 • Gebruiker

Geplaatst op 25 april 2007 - 10:12

Is het niet zo dat tijd reizen niet mathematisch te berekenen is, omdat tijd in golven reist. Tijd is iets aards een begrip dat wij kennen. Aan de hand van onze filosofie over tijd en dergelijke zijn deze formules ontworpen. Ik weet dat dit niets met jou vraagstelling te maken heeft. Maar ik geloof niet zo in berekenen van tijd op deze schaal. je betreed de wereld van quantumfisika. In feite ben je op meerdere plekken tegenlijk, maar je bent toch 1. Dit zal je wellicht niks helpen. Ik kan nog verder gaan over braam technologien mbt tijd en zo. Wat geloof jij die formule of de wereld van de quatumfisika. Ik weet meerdere woorden en opbouw van zinnen kloppen niet. Kan geen nederlands heb geen hogere opleiding genoten. Gr Richard

#4

aaargh

  aaargh


 • >1k berichten
 • 1279 berichten
 • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 25 april 2007 - 12:03

In de alledaagse wereld en op astronomische schalen werken deze formules zeer goed, hoewel er daar zeker geen quantummechanica meespeelt.
Zelfs als de QM begint mee te spelen, telle die formules nog ook. De eerste letter van de nieuwe deeltjesversneller RHIC staat niet voor niets voor Relativistic.

#5

Morzon

  Morzon


 • >1k berichten
 • 2002 berichten
 • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 25 april 2007 - 12:25

De formule van tijddilatatie volgt uit een simpele aanname. Namelijk: de lichtsnelheid is voor elk waarnemer in een inertiaalstelsel gelijk.


De tijdsdilatatie is meer dan een theoretische constructie. Men heeft experimenteel aangetoond dat het effect echt bestaat:

In de hogere atmosfeer worden door botsing tussen kosmische straling en de atmosferische deeltjes muonen gevormd. Die deeltjes zijn zeer onstabiel en vervallen bijna onmiddellijk. Zelfs met een snelheid die de lichtsnelheid benadert, zouden ze niet lang genoeg bestaan om bij de aardbodem te komen. Nu kunnen er daar toch veel muonen gemeten worden. Dat komt omdat deze muonen zo snel gaan dat de tijd voor hen trager gaat en ze dus in hun "tijdservaring" snel genoeg vervallen.
Men heeft snelle vliegtuigen uitgerust met zeer nauwkeurige atoomklokken. Na een reis rond de aarde bleken de klokken iets minder tijdsduur gemeten te hebben dan klokken die op aarde waren gebleven"

http://nl.wikipedia..../Tijdsdilatatie

Veranderd door Morzon, 25 april 2007 - 12:25

I was born not knowing and have only a little time to change that here and there.

0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures