Springen naar inhoud

* * * * - 1 stemmen

Star trek achtig schild om straling af te weren


  • Log in om te kunnen reageren

#1

Dannydeman

    Dannydeman


  • 0 - 25 berichten
  • 9 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 19 april 2007 - 18:34

Geschreven door Danny de Kruijk
donderdag, 19 april 2007
Britse wetenschappers gaan kijken of een Star Trek achtig deflectorschild gebouwd kan worden om astronauten te beschermen tegen straling. Zij debatteren over het feit dat er magnetische schilden rond ruimtevaartuigen en op de oppervlakten van planeten zouden kunnen worden opgesteld om schadelijke geactiveerde deeltjes af te weren.
De ruimteagentschappen van verscheidene landen hebben hun bedoelingen aangekondigd om menselijke exploratie van het zonnestelsel te hervatten. Het doel van de wetenschappers is om het magnetische veld na te bootsen dat de Aarde beschermt. De details zijn voorgesteld op de Vergadering van de “Royal Astronomical Society's National Astronomy Meeting in Preston (UK)”.

Geplaatste afbeelding

Er is een verscheidenheid van risico's die toekomstige ruimteontdekkingsreizigers onder ogen zullen zien, waarin het bijzonder de kanker verwekkende straling die vrijkomt wanneer de astronauten buiten het magnetische veld van de aarde zullen zijn.

De magnetosfeer van de Aarde doet veel van deze deeltjes afwijken; anderen worden grotendeels geabsorbeerd door de atmosfeer. Tussen 1968 en 1973, waren de astronauten van Apollo ongeveer 10 dagen in de ruimte. Zij hadden veel geluk dat er tijdens hun verblijf geen zonne-uitbarsting was, anders hadden zij veel dodelijke straling opgelopen.

De werknemers van het ISS (International Space Station) kunnen tijdens een uitbarsting terugtrekken naar beschermde schuilplaatsen. Maar deze beschermende schuilplaatsen zouden niet op lang-duur ruimtereizen praktisch zijn, aangezien de "druppel-druppel" van geactiveerd deeltjes net zo slecht zijn voor de astronauten op lange duur als de zonne-uitbarstingen.

De schadelijke deeltjes komen uit de zon, in de vorm van de zonnewind, en uit bronnen buiten ons zonnestelsel. Om het deflectorschild rond een ruimtevaartuig of op de oppervlakte van een planeet of een maan te creëren, moeten de wetenschappers een magnetisch veld produceren en dan vullen met geïoniseerd gas (plasma)

Meer weten?

http://news.bbc.co.u...ure/6567709.stm

http://www.u-subject...nt/view/225/30/
http://www.u-subject...nt/view/225/30/

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.
0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures