Springen naar inhoud

Gasontladingslamp


  • Log in om te kunnen reageren

#1

vrvandjjk

    vrvandjjk


  • >25 berichten
  • 37 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 29 april 2007 - 18:09

Schakelingen voor son lampen.
De son en son/t lampen hebben een hoge ontsteekspanning nodig,afhangkelijk v/h vermogen vd lamp.
Om dit te bereiken zijn speciale elektronische voorschakelapparaten ontworpen,die in combinatie met een smoorspoel de lamp ontstoken doen worden, gecompenseerd met behulp van een condensator parallel aan het net.

Vraag:
1.
Bij deze lampen wordt een inductieve belasting samen met een schakelaar/onderbreker of een hoge spanningstrafo gebruikt om een hoge spanning te genereren.Bij de schakeling vd son lampen (hoge druk natriumlampen) zie ik zoals beschreven alleen een smoorspoel en geen stroom onderbreker,de vraag is hoe dan een hoge ontsteek spanning wordt gegenereerd in de ontsteekbuis/lamp wanneer er alleen een smoorspoel zonder stroomonderbreker wordt gebruikt?

2.Parallel staat is er een condensator geschakeld die de fase verschuiving tegengaat,om echter een kortsluiting van stuurstromen te voorkomen is er een smoorspoel voor geschakeld. Maar wat zijn de stuurstromen en hoe worden die door de c. geneutraliseerd?
Ik wil meer weten van de elektrotechniek en electronica.

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.
0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures