Springen naar inhoud

Het jeep probleem


 • Dit onderwerp is gesloten Dit onderwerp is gesloten

#1

dtech

  dtech


 • >25 berichten
 • 37 berichten
 • Gebruiker

Geplaatst op 11 mei 2007 - 12:35

Hallo,
voor Wiskunde moet ik met een klasgenoot een PO maken.
Dit is de opdracht van de Wiskunde B dag van 2001.
Het probleem is het volgende:
Een jeep moet door de woestijn rijden. Hij heeft een tank van 100 L. Onderweg zijn geen benzinestations, aan het begin is een oneindige hoeveelheid benzine. De jeep rijdt 1:10. Om een afstand van meer dan 1000 km te kunnen overbruggen, kan de jeep depots aanleggen en die vullen met benzine uit de tank.
De vraag is: Hoe kan het efficiŽntste 3000 km worden overbrugt.
Nou is dit dus al een hele oude vraag, en er zijn een aantal antwoorden te vinden op het internet, maar wij komen er niet uit.
De eerste redenering die wij bedacht hadden was: Zet de depots steeds op de maximale afstand waar je nog benzine kunt overdragen, vanaf het eindpunt gerekend (in het kort). Onze theorie was dat hierdoor het heen-en-weer rijden geminimaliseerd werd. Dit werkte echter niet voor afstanden groter of gelijk aan 2000 km. Ook blijkt het (na zoeken op internet) niet het efficiŽntst te zijn.
Op dit forum hadden wij al dit bericht gevonden, het probleem is echter dat wij de gedachtegang niet snappen (Ook al vinden we het wel logisch klinken)
Ons probleem is dat we niet snappen waarom het het efficiŽntst is om voor elk depot 100 L te gebruiken, we hebben er al wel meer dan een uur over na zitten denken maar we komen gewoon niet tot een logische redenering.
Kan iemand ons helpen?

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

TD

  TD


 • >5k berichten
 • 24137 berichten
 • VIP

Geplaatst op 11 mei 2007 - 12:36

Zie hier en hier.
"Malgré moi, l'infini me tourmente." (Alfred de Musset)

0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures