Springen naar inhoud

Diepte-informatie uit afbeelding


  • Log in om te kunnen reageren

#1

kubbazoob

    kubbazoob


  • >25 berichten
  • 51 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 12 mei 2007 - 19:28

Hallo allemaal,

Ik ben ben bezig met het bedenken van een manier om diepteinformatie uit een afbeelding te halen. Ik heb een voorbeeldafbeelding waarmee ik de camera kan caliberen, op deze afbeelding zijn streepjes geplaatst om de 10 centimeter. Het gaat om een afbeelding van een tafel met objecten (doosjes) erop geplaatst, welke ik schuin van voren heb gefotografeerd. Ik heb een schets gemaakt van het probleem:

Geplaatste afbeelding

punt b is het brandpunt, f is de brandpuntafstand. Mijn digitale foto van de tafel kan volgens mij nu vergeleken worden met een geschaalde versie van het vlak vr het brandpunt. Ik heb dit vlak nog verder geschaald naar onderen verplaast om het probleem makkelijker te maken (ik weet niet of dit het ook echt makkelijker maakt, maar goed).

Nu is het volgende het idee: ik kan nu door het midden van de afbeelding (0.5*k*h) en het corresponderende punt op de oppervlakte (ik neem aan dat deze bekend is, anders leg ik nog een meetlint op de oppervlakte), de hoek berekenen tussen het beeld/projectievlak en de tafel. Met behulp van deze hoek kan ik nu (heel veel rekenstapjes, te veel om nu op te schrijven) berekenen waar punt x ligt gegeven punt (k*x') op de afbeelding. Alleen nu heb ik n probleem: het beeld is opgebouwd uit pixels, hoe bereken ik nu de schalingsfactor k? Heb ik deze uberhaupt wel nodig? Indien iemand wenst de andere berekeningen erbij te hebben om mijn vraag te kunnen beantwoorden, zeg het dan.

Ik hoop dat iemand mij hier mee kan helpen!

Nog iets, de lengte L van het zichtbare oppervlak is bekend, en het corresponderende punt c van de middelijn van het projectievlak op de tafel is bekend.

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.
0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures