Springen naar inhoud

Jezus en mohammed


 • Log in om te kunnen reageren

#1

Menheffrin

  Menheffrin


 • >250 berichten
 • 545 berichten
 • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 20 mei 2007 - 19:14

"Mohammed is geconstrueerd terwijl Jezus zag, kwam en verklaarde dat hij de zoon van God was", aldus Urbanus II (codex 12,34 B.45, z5).

HET VERVOLG.

De problematiek werd voor het eerst, althans zover de bronnen dat laten zien, door Johannes Damascenus (circa 700) in Peri aipeseon aangehaald. Eén van teksten uit de koran die tot onderwerp werden gemaakt was uit de soerat an-Nisaa’i 4,171.

"Voorwaar, de Messias, Jezus, zoon van Maria was de boodschapper van God en Zijn Woord (kalima), hetwelk Hij geworpen heeft op Maryam, en een Geest (ruh) van Hem"

Hierbij moet wel worden aangetekend dat deze tekst uiteraard het handicap heeft een vertaling uit het Arabisch te zijn. Wie deze tekst bijvoorbeeld in het Engels leest komt weer op iets anders uit. Niettemin moeten we het hier maar even mee doen omdat een discussie in het Arabisch niet door iedereen gevolgd kan worden.

Waar het op neer komt is dat de profeet Isa behalve “profeet van God, rasoelu ‘l-laahi”, “het Woord van God, kalimatu ‘l-laahi” en “Geest van God, roehun minhu” wordt genoemd.

Het moge duidelijk zijn dat als de profeet Isa het Woord van God is, de profeet Isa overeenkomstig de koran een goddelijke natuur heeft.

Zoals gezegd is men hier nooit uitgekomen.

Dat wil zeggen: de islam.

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

ypsilon

  ypsilon


 • >5k berichten
 • 11085 berichten
 • VIP

Geplaatst op 20 mei 2007 - 22:31

Zoals gezegd is men hier nooit uitgekomen.

Dat wil zeggen: de islam.

Hoe link je deze laatste twee en wat is het discussiepunt precies?

#3


 • Gast

Geplaatst op 28 juni 2007 - 00:46

Er zijn rond de tweehonderdduizend christenen in Turkije op een bevolking van pakweg tachtig miljoen islamieten. Naast een kleine groep protestanten en rooms-katholieken gaat het vooral om Griekse, Armeense, Arabische en Syrische orthodoxen.http://www.fallofisl...e_Prophecy.html

0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures