Springen naar inhoud

Wat zijn mijn rechten en plichten als buurvrouw?


 • Log in om te kunnen reageren

#1

Beppie

  Beppie


 • 0 - 25 berichten
 • 1 berichten
 • Gebruiker

Geplaatst op 02 juli 2007 - 20:52

Een paar jaren terug heb ik nieuwe achterburen gekregen. Ze hebben zonder overleg de heg van mij op de achtergrens van mijn erf en aan de zijkant van het erf van de buren gerooid. Hierdoor ontstond het eerste conflict.

Op 20 centimeter van de erfgrens hebben ze daarvoor terug een schutting geplaatst.

Nu wil het geval dat hun erf hoger ligt dan de mijne, en ik op die plek wil gaan tegelen. Hiervoor moet ik de boel een stuk afgraven, maar aangezien er geen heg meer staat, was ik bang dat de oprit bij de buren zou gaan verzakken.

Doordat ik geen nieuw conflict wilde krijgen, ben ik naar de buren gestapt om overleg te plegen, zodat ze hun erf konden stutten voordat ik ook maar één spade in de grond zou zetten. Mij werd meerdere malen verteld dat er nog 20 centimeter van hun zou zijn, dus stelde ik voor dat ze dan een stut zouden zetten op 20 centimeter van hun schutting. Toen de buurvrouw vroeg hoe ze dat het beste kon doen, stelde ik voor dat ze een geul kon graven en dan planken tegen de schutting te spijkeren/schroeven, of anders een hekwerk te maken met planken op 20 centimeter van de schutting.

Hun tuinman heeft hierop grindtegels rechtop ingespit, maar toen ik zei dat deze niet diep genoeg zouden komen, zetten ze er nog een rij grindtegels tegenaan die dieper in de grond kwamen (weet nog steeds niet of die wel diep genoeg zitten). Hiervoor heeft de tuinman balken met palen gezet, om de tegels tegen te houden.

Alles staat schots en scheef, de tegels zijn gedeeltelijk stuk of stukgeslagen omdat het anders niet zou passen. De palen staan op 28 centimeter van de schutting, naar mijn mening dus op mijn erf. Toen ik de buurvrouw vroeg om even te komen kijken (hun kunnen dit niet zien), was haar mening dat het schoonheidsprijs hoefde te hebben en dat ik niet moest zeuren (de rest zal ik jullie besparen).

Nu wil ik die palen eruit halen, omdat die naar mijn mening dus op mijn erf staan. Maar ben dan bang dat de tegels gaan verzakken en als ik begin te spitten, zal waarschijnlijk de oprit van de buren ooit eens wegspoelen.

Het is nogal een verhaal geworden, sorry hiervoor.

Mijn vraag is nu, wat zijn mijn rechten en wat zijn mijn plichten?

Beppie.

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Klintersaas

  Klintersaas


 • >5k berichten
 • 8614 berichten
 • VIP

Geplaatst op 02 juli 2007 - 21:10

Als je in Nederland woont, zie dan het Burgerlijk Wetboek over relatie tussen buren.
Als je in België woont, kan je hier eens kijken.

Geloof niet alles wat je leest.

Heb jij verstand van PHP? Word Technicus en help mee om Wetenschapsforum nog beter te maken!


0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures