Springen naar inhoud

Vragen en problemen met Hogere harmonische en powerfactor.


  • Log in om te kunnen reageren

#1

Leon_1982

    Leon_1982


  • 0 - 25 berichten
  • 2 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 18 februari 2005 - 13:23

Situatie omschrijving,

Wij zijn 2 studenten die op het moment aan het afstuderen zijn aan de Avans Hogeschool te Breda. Onze opdracht is het verbeteren van de Powerfactor waar gekeken gaat worden naar de harmonische.

De afgelopen week hebben we uitgezocht via het internet wat “Powerfactor” nu eigenlijk is en wat het verschil is met de cos(phi). Nu hebben we van de week een meting uitgevoerd aan een motor (90kW, aangedreven door een freqentieregelaar met netfiter) met een fluke 434 power analyzer.

Meting 1

Geplaatste afbeelding

Figuur 1. Netstroom harmonische bij een freqentie regelaar met netfiter, gemeten tussen de netvoeding en de frequentieregelaar met netfilter, de gemeten powerfactor is 0.92.

Meting 2

Geplaatste afbeelding

Figuur 2. Uitgangstroom harmonische bij een freqentieregelaar met netfiter, gemeten tussen de motor en de frequentieregelaar met netfilter, de gemeten powerfactor is 0.82.

Tijdens het meten hebben we het volgende Plaatje van de bovenstaande harmonische geschoten. Tussen voeding en de input van de freqentieregelaar met filter. Hieruit hebben we zelf al wat geconcludeerd maar we weten niet echt wat nu relevant informatie is uit dit spectrum (we komen ook nog maar net kijken en hebben niet echt veel praktijk evaring vandaar deze “post”), b.v: moeten hier nu nog filtering toepassen of wat hebben deze harmonische voor een effect op de installatie.

Vragen:

· Wat is b.v. maximale waarde voor de THD?
· Wat is de CF en wat is de maximale waarde?
· Moet er ook gekeken worden naar de k factor?
· Is deze manier van meten wel goed zo nee, hoe wel en waar moet opgelet worden?


We hopen dat iemand ons kan helpen!

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.
0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures