Springen naar inhoud

Correlatie tussen trendlijnen


 • Log in om te kunnen reageren

#1

matthijss

  matthijss


 • 0 - 25 berichten
 • 1 berichten
 • Gebruiker

Geplaatst op 06 juli 2007 - 12:38

Voor een onderzoek wil ik de correlatie bepalen tussen een trendlijn getrokken door scores op submaximale testen (bepaald tijdens een meetperiode) en de verandering van prestatieniveau bepaald met twee maximale testen (1 voorafgaand aan de meetperiode en 1 na afloop van de meetperiode). Mijn doel is een uitspraak te doen over of submaximaal testen iets zegt over de maximale prestatie. Welke test raden jullie in dit geval aan om de correlatie te bepalen tussen submaximale en maximale testen?
Alvast bedankt!

Veranderd door matthijss, 06 juli 2007 - 12:39


Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

markona12

  markona12


 • 0 - 25 berichten
 • 24 berichten
 • Gebruiker

Geplaatst op 13 juli 2007 - 09:29

hmm,

heb ff gegoogle voor je en ben tot het volgende gekomen:


1 Repetition Maximum test (1RM-test)

De 1RM in revalidatie

In revalidatie gebruikt men meestal een inverse methode van de 1RM-test om tot een schatting te komen van de maximale kracht op basis van een submaximale test. Men vraagt de patiŽnt, bij een bepaalde beweging en bij een bepaalde (arbitrair door de testleider gekozen) weerstand, het maximum aantal herhalingen dat hij kan volbrengen. Gebaseerd op de ingestelde weerstand en het aantal behaalde herhalingen kan men vervolgens de 1RM schatten met behulp van de Holten diagram.

Geplaatste afbeelding


Voorbeeld: voor een abductiebeweging met de EN-Tree over een bewegingsuitslag van 90 graden is een patiŽnt in staat 16 herhalingen te volbrengen, terwijl de EN-Tree was ingesteld op 10 kg.

Dit betekent dat de patient, gezien zijn 16 herhalingen, op 75% van zijn 1RM heeft gewerkt (zie het Holten diagram). Zijn berekende 1RM-waarde zou derhalve zijn:


10 kg x 100%/75% = 13,3 kg


De input voor een oefenprotocol (waar men meestal refereert aan de maximale kracht) voor deze beweging zou dus 13,3 kg zijn. Op een EN-Tree (of EN-TreeM) steekt men dan in op 14 kg.


heb je nog niet genoeg informatie kan je nog meer lezen op de website:

http://www.en-tree.c...e_1_rm_test.htm
Science abuse, don't even think about it!!!

0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures