Springen naar inhoud

Verschil Amerikaans recht, Nederlands/Vlaams recht


 • Log in om te kunnen reageren

#1

albert davinci

  albert davinci


 • >1k berichten
 • 3165 berichten
 • VIP

Geplaatst op 12 augustus 2007 - 16:16

Afgesplitst van hier.

en zonder recht op advocaat,
zonder te weten waarvoor je wordt vastgehouden, je ondergaat serieuze folter
...
je zegt het zelf. rechters doen mensen veel onrecht aan. In de VS zie je niet eens een rechter als je pech hebt dat 1 iemand beweert dat je de nationale veiligheid in het gedrang brengt.
de befaamde patriot act heeft de scheiding der machten op legale wijze gedeeltelijk afgeschaft. afwezigheid vd scheiding der machten is typisch voor dictatoriale regimes.


Nee hoor. Verdachten hebben in de USA altijd recht op een advocaat. Wanneer ze die niet kunnen of willen betalen dan wordt hen een prodeo-advocaat toegewezen (de agenten moeten het zelfs verplicht vertellen tijdens een arrestatie).
Je kan Guantanamo Bay hier niet bij halen! Dat is een nogal scheve vergelijking aangezien dat buiten het Americaanse recht valt en dit een internationaal conflict aangaat (of mogelijk een familieconflictje van de Bushjes). In Guantanomo Bay worden krijgsgevangen gedetineerd, geen burgers wat niet wegneemt dat er per ongeluk burgers worden gedetineerd maar enkel omdat ze verdacht worden van oorlogs'misdrijven'.
Nogmaals, gelieve in een apart topic hierover verder te gaan alvorens het te veel offtopic gaat. Dan zal ik in dat andere topic wel reageren en hier een link plaatsen.
Deze berggorilla wordt ernstig met uitsterven bedreigd doordat hun natuurlijk habitat wordt aangetast agv illegale bomenkap :(
We kunnen, nog, voorkomen dat deze prachtige dieren uitsterven. Familie laat je toch niet in de steek.

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

ypsilon

  ypsilon


 • >5k berichten
 • 11085 berichten
 • VIP

Geplaatst op 12 augustus 2007 - 23:21

Buiten het feit dat op Guantanamo Bay een aantal internationale verdragen worden geschonden die voor de VS toch ook zouden moeten gelden, staat dat er in feite een beetje los van. Bij gewone arrestaties moet de arrestant zijn rechten gelezen worden. Door de patriot act kunnen bepaalde van deze zaken echter vrij gemakkelijk aan kant geschoven worden door de FBI e.a.

#3

albert davinci

  albert davinci


 • >1k berichten
 • 3165 berichten
 • VIP

Geplaatst op 13 augustus 2007 - 00:08

Kijk eens naar 'Reporter'; een reportage over 'Guantanamo Vught'. Ze schenden daar zelfs het verdrag van Geneve.
Voorbeelden: geblindeerde celramen (geen daglicht), 's nachts nog fel licht aan, continue een te lage temperatuur door de verwarming niet of weinig aan te zetten, bezoekers van gedetineerden een half uur vast laten zitten in een geblindeerde wagen, slechts 2 keer per week douchen (dat gaat nog net) met koud water.

Nederland moet vooral niet te veel haar vingertje opsteken. Daar hadden Nederlanders 10 jaar geleden nog het recht op, nu niet meer. Dat is althans mijn indruk van de laatste pak hem beet 5 jaar.
Deze berggorilla wordt ernstig met uitsterven bedreigd doordat hun natuurlijk habitat wordt aangetast agv illegale bomenkap :(
We kunnen, nog, voorkomen dat deze prachtige dieren uitsterven. Familie laat je toch niet in de steek.

0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures