Springen naar inhoud

- - - - -

Amateurweerkundige haalt klimaatdata onderuit


 • Log in om te kunnen reageren

#1

PdeJongh

  PdeJongh


 • >1k berichten
 • 2005 berichten
 • VIP

Geplaatst op 18 augustus 2007 - 21:14

Een Canadese amateurmeteoroloog heeft aangetoond dat belangrijke klimaatgegevens waarmee is 'bewezen' dat de aarde opwarmt niet deugen.

Een amateurweerkundige in Canada heeft de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie Nasa ernstig in verlegenheid gebracht door aan te tonen dat hun klimaatgegevens niet deugen.

Lees meer... Elsevier
...verhit de dichloormono-oxide tot 277 graden Celcius en geniet van het effect...

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

DePurpereWolf

  DePurpereWolf


 • >5k berichten
 • 9240 berichten
 • VIP

Geplaatst op 18 augustus 2007 - 21:33

Wat een speculatief bericht van Elsevier zeg, er heeft er daar iemand flink geprobeerd punten te scoren bij de anti-Al-Gore mensen.

Hier is een wat 'overzichtelijker' nieuwsbericht over het zelfde van the Guardian,

http://www.guardian....t/2007/aug/16/1

#3

Jan van de Velde

  Jan van de Velde


 • >5k berichten
 • 46341 berichten
 • Moderator

Geplaatst op 18 augustus 2007 - 22:22

Dr Gavin Schmidt, a climate change expert at GISS and author of the website realclimate.org, said: "The idea that Nasa is faking things or that it hasn't got warmer at all is nonsense. There were some minor rearrangements in the various rankings [but] ... the longer term US averages have not changed."

"The sum total of this change? A couple of hundredths of degrees in the US rankings and no change in ..//.. long-term trends."

He also noted that the error related only to figures from the US, covering just 2% of the Earth's surface, so could not be applied globally.

Héérlijk, die media-aandacht voor het klimaat. (maar niet heus)
ALS WIJ JE GEHOLPEN HEBBEN....
help ons dan eiwitten vouwen, en help mee ziekten als kanker en zo te bestrijden in de vrije tijd van je chip...
http://www.wetenscha...showtopic=59270

#4

RobertJ

  RobertJ


 • >100 berichten
 • 144 berichten
 • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 19 augustus 2007 - 13:28

He also noted that the error related only to figures from the US, covering just 2% of the Earth's surface, so could not be applied globally.

Dan vraag je toch af waarom Hanssen (en die behoort ook tot het GISS) riep dat de Amerikaanse bijdrage aan Global Warming van doorslaggevend belang waren en dat daarom aktie ondernomen moet worden.

En je kan ook vraagtekens zetten bij AIT van mr. Gore waarin (met hulp van Hanssen) beweerd wordt dat 9 van die 10 warmste jaren in de VS sinds 1995 zijn voorgekomen, dat blijkt niet uit de eerdere GISS lijsten, en ook niet uit deze van 2007 die nu gecorrigeerd is, sterker nog tot 2002 was 1934 nog steeds het warmste jaar in de VS en niet 1998.

Overigens toen dit nieuws naar buiten kwam dacht ik dat het slechts om een minimale correctie gaat waarbij sommige inderdaad van een mug een olifant maken, maar ik begin nu toch meer de indruk te krijgen dat dit een heel stuk dieper gaat.
Robert van der Veeke
Basugasubasubasu Basugasubakuhaku Gasubakuhakuhaku!!
"Better is the enemy of good enough." Dr. Mikoyan of the Mikoyan Gurevich Design Bureau.

#5

DePurpereWolf

  DePurpereWolf


 • >5k berichten
 • 9240 berichten
 • VIP

Geplaatst op 19 augustus 2007 - 14:05

Het is natuurlijk erg slordig van het Goddard instituut, die krijgen bakken met geld en als er zo'n foutje in kruipt moeten er van mijn part koppen rollen. Klimatologisch onderzoek word in amerika uitgedokterd door de NOAA, dus het is een beetje raar dat NASA hier voor verantwoordelijk is.
Ik denk niet dat je Al Gore de schuld kunt geven van het geloven van data van de NASA, toch een van de meest gerespecteerde instituten in de wereld.
De bijdrage aan global warming door de US is zo groot omdat het het meest CO2 uit stoot. klimaat is een wereld probleem, als de US erg vervuilend is, wil het niet zeggen dat alleen daar de temperatuur warmer word.
Ik hoop dat de NASA (of NOAA) nu wel wat meer inzicht geeft in hun datacollectiemethodes.

0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures