Springen naar inhoud

Pindakaas dieet


 • Log in om te kunnen reageren

#1

Johan_vd

  Johan_vd


 • >100 berichten
 • 245 berichten
 • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 19 augustus 2007 - 15:37

Ik heb me helemaal rot gelachen om een gast op dit forum: http://www.medicity.nl/archive/index.php/t-56.html
Misschien mijn foute humor. Hier ff checken of er meer mensen zijn die erom kunnen lachen.


sangean12314-08-07, 15:35
Hallo!

Ik ben Robin 23 jaar en heb lange tijd last gehad van ONDERGEWICHT. Op mijn 19e viel ik spontaan af tot ik op gegeven moment (21ejaar) nog maar 51kg woog met een lengte van 186cm. Ik ben toen naar de huisarts gegaan die me heeft doorverwezen naar een diëtist. Ik kreeg toen een dieet en voedingsadviezen die niet veel van mijn normale eetpatroon afweken en het had ook erg weinig resultaat. De diëtist heeft me op gegeven moment doorverwezen naar een specialist in het ziekenhuis. Er bleek niets met me aan de hand te zijn, alles was in orde. Maar nog steeds groeide ik niet in gewicht.

Ik bleef dus hetzelfde probleem houden. Ik heb toen het heft in eigen hand genomen en ben zelf gaan uitzoeken welke producten veel calorieën en vetten bevatten. Uiteindelijk kwam ik bij pindakaas (per 100 gram 655calorieen en 58%vet) Ik was zo wanhopig dat ik besloot een periode van twee weken lang elke dag een pot pindakaas te eten. In totaal dus 14 potten pindakaas, elke dag een voor het slapen gaan.

Het WERKT!! In die twee weken ben ik maar liefst 3 kilo zwaarder geworden!!! Naast mijn pindakaasdieet at ik normaal mijn ontbijtje, lunch en avondeten. Ik was erg blij te zijn gegroeid, maar je kon het nog niet zien. Ik besloot het dieet aan te houden. Een maand na de start van mijn dieet was ik 5.5kg zwaarder en woog toen 56.5kg. Ook begon ik aardig te wennen aan de pindakaas en stapte over van de kleine naar de grote pot. Elke dag 500gr pindakaas. Dus een kleine 3300 calorieën extra per dag.

Weer een maand later in juni was ik 6.5kg gegroeid en woog ik 63kg. Ik voelde me er steeds beter bij. Eindelijk een dieet wat werkte. Ik was 12kg gegroeid in 2 maanden. Ik besloot hierop de diëtiste te bellen om te vertellen van mijn winst. Toen ze hoorde hoe ik was aangekomen was ze erg boos en ze vertelde me dat ik onverantwoord bezig was. Ik vertelde haar op dat moment dat ze zelf maar met een beter dieet moest komen. Dit werkte voor mij en ik was er blij mee. Ik besloot de rest van het jaar het dieet vol te houden en ben hierdoor elke maand flink gegroeid;
Juli 5kg, Aug 6kg, Sept 5,5kg, Okt 4kg, Nov 5kg, Dec 4,5kg!!!

Op oudjaarsdag woog ik 93kg en dit heb ik gevierd. Wat was ik onzettend blij dat ik niet meer mager was. Ik was in acht maanden ruim 42kg gegroeid en had zelfs een buikje gekregen. En ik was daar erg trots op! Ik was niet meer het dunne jongetje die je zo even weg kon blazen. Er stond nu iemand, een uit de kluiten gewassen jongeman van 186cm en 93kg!!

Dit is nu twee jaar geleden en ik heb tot op de dag van vandaag het gewicht weten vast te houden!! Mn zelfvertrouwen daarnaast ook. Ik ben blij dat ik dit dieet heb weten vol te houden want de pindakaas komt je op gegeven moment wel de neusgaten uit. Met dit berichtje wil ik laten weten dat pindakaas wel degelijk een dikmaker is maar dat het onterecht in een kwaad daglicht wordt gesteld. Als je alles met mate eet past daar heus een boterham met pindakaas bij.

PINDAKAAS, JE WORDT ER GROOT EN STERK VAN ZEGGEN ZE!!
Hallo Robin,
Ik wil het pindakaas dieet ook proberen. Ik ben veel te mager.
Welke merk pindakaas kocht je dan? De bekende merk pindakaas heeft zo’n hele kleine mini potje. At je elke dag zo’n kleine potje? Wat en hoeveel broodjes at je per dag? Ging je ook voor het slapen gaan pindakaas eten (3x per dag?)?

Groetjes,

San

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Benm

  Benm


 • >5k berichten
 • 10090 berichten
 • VIP

Geplaatst op 19 augustus 2007 - 16:01

Hehe... hij is inderdaad wel grappig. Wat een druif zeg, een jaar lang dagelijks een pot pindakaas eten - maar vet worden doe je er wel van, zo blijkt.
Victory through technology

#3

Rov

  Rov


 • >1k berichten
 • 2242 berichten
 • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 20 augustus 2007 - 16:16

Volgens mij is het eerder als grap bedoeld.

#4

Symone

  Symone


 • >100 berichten
 • 191 berichten
 • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 20 augustus 2007 - 18:25

Ik heb me helemaal rot gelachen om een gast op dit forum: http://www.medicity.nl/archive/index.php/t-56.html
Misschien mijn foute humor. Hier ff checken of er meer mensen zijn die erom kunnen lachen.

Ja :D


Een pot mayo per dag schijnt ook wonderen te doen... :D

Veranderd door Symone, 20 augustus 2007 - 18:26


#5

Phys

  Phys


 • >5k berichten
 • 7556 berichten
 • VIP

Geplaatst op 21 augustus 2007 - 17:11

ja, of iedere dag een vette friet speciaal met 2 frikandellen en een kroket naast je gewone maaltijden pi.gif
Is ook nog eens lekkerder dan een pot (losse) pindakaas!
Never express yourself more clearly than you think.
- Niels Bohr -

#6

Symone

  Symone


 • >100 berichten
 • 191 berichten
 • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 21 augustus 2007 - 18:33

Leuke combi met de advertenties eronder trouwens... :D
(EDIT: zie nu dat ze wisselen... ik had er net drie over dieet- en afslankmethodes)

Enneh, beetje afwisseling in 'de vette hap' lijkt me inderdaad een stuk fijner! (Of je bloedvaten er cholesterol-wise ook blij mee zijn, is overigens nog maar de vraag... pi.gif )

Veranderd door Symone, 21 augustus 2007 - 18:34


0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures