Springen naar inhoud

Rechtsgeleerdheid studeren


 • Log in om te kunnen reageren

#1

U-Quark

  U-Quark


 • >25 berichten
 • 65 berichten
 • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 21 augustus 2007 - 15:45

Hallo,

Ik ga nu naar de 6e klas van het VWO.
Ik wil rechten gaan studeren, in Nederland of het buitenland.
Later zou ik graag in internationaal verband willen werken.
Dus vraag ik mij nu af of rechtsgeleerdheid dan geschikt voor mij is. Of zou ik beter internationaal en europees recht kunnen gaan doen. Dit laatste is een redelijk nieuwe studie en misschien nog niet helemaal goed samenhangend.
Of zou rechtsgeleerdheid met dan later een master op internationaal gebied ook voldoende zijn?

Heeft iemand hier verstand van of ervaring mee?
Ik hoor het graag! pi.gif

mvg
"Anyone who has never made a mistake has never tried anything new."

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Archeopteryx

  Archeopteryx


 • >250 berichten
 • 590 berichten
 • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 31 augustus 2007 - 19:50

Rechtsgeleerdheid ( of algemene rechtsleer) is een tak van de rechten die op zich vrij algemeen is en zich bezighoudt met hogere, overkoepelende begrippen, i.t.t. tot meer toegepaste velden als strafrecht, belastingrecht of internationaal recht welke over de specifieke toepassing van de verschillende wetten gaat. Ik denk dat het handig is eens op de site van een universiteit te kijken, dan wordt het aanbod wel duidelijk. Zelf studeer ik geen rechten en weet dan ook niet precies hoe het zit, ik heb me er een beetje in verdiept, dus kan er niet teveel over zeggen.

#3

TheLaw

  TheLaw


 • >250 berichten
 • 375 berichten
 • VIP

Geplaatst op 25 oktober 2007 - 19:00

Rechtsgeleerdheid is zeker geschikt voor jou, althans op basis van de gegevens die jij hebt gepost. Wanneer je Rechten gaat studeren kan je namelijk (in ieder geval op mijn universiteit, UvA) kiezen uit Rechtsgeleerdheid, Notarieel Recht of Fiscaal Recht. In één van deze stromingen doe je je Bachelor (dat zijn de eerste 3 jaren). Vervolgens doe je 1 jaar een Master, en daarbij specialiseer je je op een bepaald rechtsgebied (zoals bijvoorbeeld Europees of Internationaal (straf) recht).

Wanneer je dus begint met je Bachelor Rechtsgeleerdheid, kan je prima de internationale rechtspraktijk in. Dit kan ook wanneer je fiscaal of notrieel recht doet, maar dan beperk je je mogelijkheden, aangezien de Bachelor Rechtsgeleerdheid het meest algemeen is.

Als je al met al dus niet geintereseerd bent in notarieel of fiscaal recht, kan je gewoon de Bachelor Rechtsgeleerdheid starten om vervolgens in de Master te specialiseren op het internationale gebied.

0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures