Springen naar inhoud

Aansprakelijkheid


 • Log in om te kunnen reageren

#1

Merien

  Merien


 • >100 berichten
 • 124 berichten
 • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 23 augustus 2007 - 16:02

Hai,

Tijdje terug heb ik eens een vak gevolgd aan de EUR, met de naam ondernemingsrecht.

Daar kwam in mijn tentamen uiteindelijk de volgende casus voorbij:

Een werknemer (Willem) werkt bij het schildersbedrijf van Klaas&Co en wordt op weg gestuurd om het huisje te schilderen van een oudere dame. Terwijl Willem dit doet krijgt hij de kans om om zich heen te kijken en merkt op dat de oudere dame nogal wat antiek en zilverwerk heeft.
Onze Willem is ook lid van het plaatselijke dievengilde en komt 's nachts terug om samen met enkele kornuiten de waardevolle spulletjes van de oudere dame te ontvreemden.

Tot mijn ontzetting was er geen enkel antwoord waarin de werkgever vrijuit ging (multiple choise, idd zeer laf). Ik zou zeggen, omdat het buiten de werktijd is waarbij Willem onder contract staat is Klaas&Co toch niet aansprakelijk voor het kleptomane gedrag van Willem?

Het is al zeker een jaar geleden dat ik langs dit scenario kwam, dus kan zijn dat het niet helemaal meer exact is maar graag jullie mening hierover en ook de uikomst als het scenario iets aangepast wordt (bijvoorbeeld: Willem heeft de sleutel gekregen/ wel binnen werktijd).

Ik snap iig niet hoe dit kan

Veranderd door Merien, 23 augustus 2007 - 16:04


Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Ger

  Ger


 • >5k berichten
 • 16624 berichten
 • Technicus

Geplaatst op 23 augustus 2007 - 16:32

Beetje een lastige. Begrijp ik goed dat Willem de sleutel verstrekt heeft gekregen van de werkgever én dat Willem die ook buiten werktijd in eigen beheer had? Dan is de werkgever volgens mij wel deels aansprakelijk ja. Immers is de sleutel aan de werkgever verstrekt in het vertrouwen dat die alleen gebruikt zou worden om de werkzaamheden te verrichten. Het is daarbij niet de bedoeling dat de werknemers de beschikking hebben over de sleutels.

Ik ben echter wel benieuwd naar de mogelijke antwoorden. Enige kans dat je daar nog aan kunt komen?
"Knowledge speaks, but wisdom listens."
- Jimi Hendrix -

0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures