Springen naar inhoud

Camerawerk


 • Log in om te kunnen reageren

#1

Pinocchio

  Pinocchio


 • 0 - 25 berichten
 • 13 berichten
 • Gebruiker

Geplaatst op 25 augustus 2007 - 11:18

Camerawerk

Hoe weet de regisseur (of cameraman/vrouw) dat er een leuk moment komt; de clou is dat het betreffende moment nooit gepasseerd wordt en dat het moment toch wordt weergegeven.


Ik geef een voorbeeld:

Tijdens een live uitzending van kinderen voor kinderen hoorde je eerst een liedje gezongen worden. Vóór dat de betreffende woorden kwamen van een de eerste zin van het liedje ‘ik heb zo wanzinnig gedroomd’ kwam het meisje in beeld zonder dat ze zong. Pas op het moment dat ze ging zingen kwam het liedje.
Nu is dit een overduidelijk voorbeeld. Maar zo zijn er legio voorbeelden te geven. Ik kan me niet voorstellen dat er ‘tig’ camera’s zijn die dit soort dingen in de gaten houden voor het geval dat.

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

qrnlk

  qrnlk


 • >5k berichten
 • 5079 berichten
 • Lorentziaan

Geplaatst op 25 augustus 2007 - 11:41

Er wordt vaak 20x meer opgenomen dan uiteindelijk wordt uitgezonden (1 uur opname = 3 minuten uitzending).

Daarnaast is er voor de meeste live shows toch wel een draaiboek en met een beetje ervaring kan men de leuke momenten wel voorspellen. Bovendien is lang niet alles echt live, vaak genoeg is er een paar minuten vertraging zodat men de ondertiteling en ander graphische elementen er aan kunnen toevoegen of schakelen tussen de verschillende cameras (en opdracht geven aan de camera mensen om naar een andere locatie te gaan).
Any sufficiently analyzed magic is indistinguishable from science.
Any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic.

There is no theory of protecting content other than keeping secrets – Steve Jobs

#3

DePurpereWolf

  DePurpereWolf


 • >5k berichten
 • 9240 berichten
 • VIP

Geplaatst op 26 augustus 2007 - 17:52

Ook zit de regisseur (of wie dan ook) achter 20 schermpjes met al de camera's hij/zij kan ze dus allemaal tegelijk bijhouden,

#4

Raspoetin

  Raspoetin


 • >1k berichten
 • 3514 berichten
 • VIP

Geplaatst op 26 augustus 2007 - 21:02

Of een goede degelijke voorbereiding:

Rudolf Spoor is regisseur. (...) Eeuwige roem verkreeg Spoor door zijn registratie van het huwelijk van kroonprins Willem-Alexander en Maxima. Voor het in beeld brengen van de befaamde 'traan van Maxima', oefende hij thuis op zijn vrouw. Hij liet Mer Spoor de cd met 'Adiòs Nonino' horen en filmde haar alsof ze Maxima was. Na twee minuten en twintig seconde kwam 'dè traan' bij zijn vrouw te voorschijn. Precies het moment dat Maxima later ook geen traan over haar wang zou laten sijpelen.

http://www.tweevanda...2,32355,32353,0
Het fragment: of een langere:

Nu ik het filmpje nog eens bekeken heb lijkt er mij in de tekst een foutje te zitten. Het lijkt er meer op dat het op 3 minuut 20 gebeurt in plaats van 2 minuut 20.

Veranderd door Raspoetin, 26 augustus 2007 - 21:06

I'm not suffering from insanity - I'm enjoying every minute of it!!

0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures