Springen naar inhoud

Ministerraad stemt in met wijziging schipholregels


  • Log in om te kunnen reageren

#1

Ger

    Ger


  • >5k berichten
  • 16590 berichten
  • Technicus

Geplaatst op 03 september 2007 - 14:56

Ministerraad stemt in met wijziging Schipholregels

De ministerraad heeft ingestemd met de ontwerpwijziging van het Luchthavenverkeerbesluit Schiphol (LVB). Door het aanpassen van het LVB verandert de verdeling van het geluid rond de luchthaven en kan de luchthaven Schiphol groeien naar 480.000 vliegbewegingen per jaar.
Over de aanpassing van het LVB is advies gevraagd aan de zogenoemde Alderstafel met daarin Schiphol, Luchtverkeersleiding Nederland, KLM, regionale bestuurders en bewoners.

Omdat de aanpassing van het LVB leidt tot meer vliegverkeer moet Schiphol maatregelen nemen om de luchtverontreiniging te beperken. Zo moet de luchthaven bij de meeste gates walstroom gaan aanleggen.
De ontwerpwijziging volgt op het milieueffectrapport (MER) dat is opgesteld door Schiphol en Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL). In de MER zijn milieueffecten zoals veiligheid, geluid en emissies van de aanpassingen in beeld gebracht.

Bron: Rechtennieuws.nl

De uitbreiding van Schiphol is in het verleden altijd controversieel geweest. Veel genoemd is de geluidsoverlast, maar uit een kengetallen-kosten-baten-analyse (KKBA) van het Centraal Plan Bureau is gebleken dat de fysieke capaciteit de meest beperkende factor is. Verder zijn er zeker nadelige gevolgen voor het milieu en de omgeving. Hieronder valt inderdaad de geluidsoverlast, maar ook bijvoorbeeld de filedruk en de noodzaak om (vaar)wegen om te leggen. De kosten om deze nadelige gevolgen te compenseren, vermijden en/of te accepteren zijn bescheiden in verhouding tot de bijdrage die uitbreiding van Schiphol heeft voor de welvaart.
"Knowledge speaks, but wisdom listens."
- Jimi Hendrix -

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.
0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures