Springen naar inhoud

Uv-straling gebruiken bij plantengroei


 • Log in om te kunnen reageren

#1

Floor-Mir

  Floor-Mir


 • 0 - 25 berichten
 • 1 berichten
 • Gebruiker

Geplaatst op 07 september 2007 - 09:37

Wij zitten in VWO6 en moeten een profielwerkstuk maken. Hierbij hebben wij gekozen voor het onderwerp wiet, we gaan kijken wat wiet met je lichaam doet en hoe we het hoogst mogelijke gehalte THC kunnen kweken.

Voor de tweede vraag stuiten wij op een aantal problemen.
De eerste is dat we buiten niet meer kunnen planten omdat het seizoen daarvoor voorbij is. Nu is de zon belangrijk bij een wietplantje, deze geeft UV-straling af en daardoor komen er meer psychoactieve bestanddelen. Wel zou het zo zijn dat er minder hars (waar de THC zich bevindt) op de plantjes zit. Nu lijkt mij dat tegenstrijdig, er zou dus minder THC op de plantjes zitten maar wel meer psychoactieve bestanddelen (oa. THC). Weet hier iemand meer over?!

De tweede vraag is dat we (omdat we te laat zijn om te planten) gaan proberen UV-licht na te bootsen. Is dit mogelijk bij planten, heeft dat hetzelfde effect als de zon. Ik weet dat er lampen zijn die UV-straling uitzenden, maar welke zijn voor dit doeleinde dan mogelijk?

We hopen heel erg dat jullie ons kunnen helpen (hebben ook al op veel wietsites gezeten, maar heel veel spreekt elkaar daar tegen)

Groetjes miriam en florien

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Lala

  Lala


 • >1k berichten
 • 3149 berichten
 • VIP

Geplaatst op 07 september 2007 - 17:14

hmmm.... http://www.erowid.org al geprobeerd? Daar is wel het 1 en ander over kweek te lezen.

Deze pagina in het bijzonder: http://www.erowid.or...growlight.shtml
Appareo decet nihil munditia?

0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures