Springen naar inhoud

Onderwerp eindwerk chemie


 • Log in om te kunnen reageren

#1

evel23

  evel23


 • 0 - 25 berichten
 • 4 berichten
 • Gebruiker

Geplaatst op 11 september 2007 - 20:52

Ik ben op zoek naar onderwerpen voor mijn eindwerk. We moeten eind deze week 2 onderwerpen opgeven en de leerkrachten kiezen eruit welke van de twee we krijgen. Een van de twee onderwerpen moet vakgebonden zijn maar ik heb besloten dat ik een 'chemisch' onderwerp wil. Ik zou graag volgend jaar chemie gaan volgen dus dan zou zo'n onderwerp erg handig zijn.
Ik had eerst gedacht aan polymeren maar dat is iets te uitgebreid.
Heeft iemand een idee voor mij?

[edit door Miels: het wordt gewaardeerd als je begroetingen -zowel in de aanhef als afsluiting van je bericht- achterwege laat. zie de regels voor een toelichting]

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Ruben01

  Ruben01


 • >1k berichten
 • 2902 berichten
 • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 12 september 2007 - 09:38

Welke richting ben je momenteel aan het volgen en wat ken je ongeveer al van chemie ?

Veranderd door Ruben01, 12 september 2007 - 09:38

BOINC mee met het WSF-team: <a href="http://www.wetenscha...howtopic=60653" target="_blank">http://www.wetenscha...topic=60653</a>

#3

evel23

  evel23


 • 0 - 25 berichten
 • 4 berichten
 • Gebruiker

Geplaatst op 12 september 2007 - 22:16

ik volg nu latijn-wiskunde (6uur) met extra wetenschappen...
we hebben best al een heleboel gezien. Vorig jaar fijnstructuur van atomen, fijnstructuur van moleculen (ook hybridisatie), verschillende stofklassen (anorganische en organische verbindingen), kwantitatieve aspecten van een reactie, energetische aspecten en afloop van een reactie en reactiesnelheid. Op dit moment zijn we aan het leren over homogeen chemisch evenwicht.

#4

Wouter_Masselink

  Wouter_Masselink


 • >5k berichten
 • 8403 berichten
 • VIP

Geplaatst op 16 september 2007 - 09:27

Heb je een specifieke specialisatie in je vervolgopleiding die je interessant lijkt? Afgaande op je openings post lijkt me dit dus polymeerchemie. Je zou experimenteel een aantal polymeer eigenschappen kunnen gaan bepalen. Door deze met elkaar te vergelijken kan je proberen te achterhalen waarom deze polymeren deze eigenschappen hebben.

Dit is al veel specifieker dan het onderwerp 'polymeren' an sich. Een eindwerk of zoals ze het in nederland noemen, een profielwerkstuk, moet niet in de breedte gaan maar juist in de diepte. In het onderdeel van de chemie wat men polymeren noemt zijn genoeg onderwerpen te verzinnen, echter om polymeren in het geheel te behandelen levert een veel te bassaal werk op. Met polymeren doelt men vaak op plastics, echter scheikundig bekeken zijn er veel polymeren die men absoluut geen plastics noemt. Denk hierbij onder andere aan zetmeel, DNA en eiwitten.

Het is dus eerst van belang dat je zelf een idee krijgt wat er allemaal bij 'polymeren' komt kijken en vervolgens daar iets uit kiest, dan dat je 'polymeren' in zijn geheel wilt behandelen.
"Meep meep meep." Beaker

0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures