Springen naar inhoud

Trauma


 • Log in om te kunnen reageren

#1

Oma

  Oma


 • 0 - 25 berichten
 • 1 berichten
 • Gebruiker

Geplaatst op 12 september 2007 - 23:30

Als een kind van 2 jaar een traumatische ervaring mee maakt, blijft dat dan zijn hele leven bij, kan hij dit zich herrinneren? en in hoeverre kun je een kind van 4 jaar serieus nemen dat hij naamsverandering wil?

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Klintersaas

  Klintersaas


 • >5k berichten
 • 8614 berichten
 • VIP

Geplaatst op 13 september 2007 - 06:49

[quote name='Oma' post='347971']Als een kind van 2 jaar een traumatische ervaring mee maakt, blijft dat dan zijn hele leven bij, kan hij dit zich herrinneren?[/quote]
In de psychologie is er een bepaalde term, nl. infantiele amnesie. Dit is het totale gebrek aan betrouwbare herinneringen aan de eerste drie levensjaren. Zelfs traumatische ervaringen (bijvoorbeeld incest in die periode) kan men zich later meestal niet meer herinneren. Infantiele amnesie verdwijnt gemiddeld rond de leeftijd van 3,5 jaar. Een uitgebreid boek over psychotrauma's waarin ook over infantiele amnesie wordt gesproken, kan je Bericht bekijken
en in hoeverre kun je een kind van 4 jaar serieus nemen dat hij naamsverandering wil?[/quote]
Dit is wel een totaal verschillende vraag. Misschien had je dit beter in een ander topic gevraagd. Om op de vraag terug te komen: ik denk niet dat je alle 4-jarigen over één kam kunt scheren.

De Nederlandse wetgeving ken ik niet, maar de Belgische wetgeving zegt bovendien dat een verzoek tot naamsverandering van een minderjarig persoon gezamenlijk door beide ouders ingediend moet worden (tenzij één van de ouders de volledige voogdij heeft gekregen).

Geloof niet alles wat je leest.

Heb jij verstand van PHP? Word Technicus en help mee om Wetenschapsforum nog beter te maken!


0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures