Springen naar inhoud

De vergelijking tussen een molecuul en het heelal


  • Log in om te kunnen reageren

#1


  • Gast

Geplaatst op 26 november 2003 - 21:51

beste lezers,

wij zijn twee 5 havo studenten die een profielwerkstuk moeten maken. De hoofdvraag van dit werstuk luidt: Wat is de vergelijking tussen een molecuul en het heelal. Dit is een heel breed onderwerp die we ook weer hebben onderverdeeld in deelonderwerpen.

1. hoe ziet een molecuul eruit
2. Hoe zit het heelal in elkaar?
3. Wat is de mogelijke oorzaak van het ontstaan van het heelal?
4. is evolutie mogelijk
5. wat is de kans dat de oerknal heeft plaatsgevonden
6. gedraagd het heelal zich eigenlijk niet als ene molecuul
7. Wat zegt ons dat over het ontstaan van het heelal i.v.m. het ontstaan van een molecuul?
8. (zou er een vergelijking gemaakt kunnen worden tussen zogenaamde dimensie ringen en de electronen wolk??)

Omdat wij op dit oment nogal vast staan met ons onderzoek zouden wij het enorm waarderen als iemand ons een stukje verder op weg kon brengen.

Bij voorbaat dank,
Koen en Raoul.

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Morgje

    Morgje


  • >25 berichten
  • 73 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 27 november 2003 - 00:22

K heb hier een boekje liggen "Wat is leven?" van Arnold De Loof (mijn vroegere prof van dierkunde) en daar staat alleszins hoe na de oerknal zich steeds zwaardere elementen vormden en de atmosfeer ontstond, zoals we deze nu kennen.

Is echt te veel om dat te gaan overtypen (toch een pagina of 10 schat ik), maar t is misschien een aanrader om het boekje in huis te halen. Jullie zijn toch met een aantal en zo duur is het zeker niet. De rest van het boek is trouwens ook de moeite om in je vrije tijd eens te lezen :wink:

Ah ja, was ik nog vergeten. Het boek gaat over de dubbel-continuumtheorie, die eigenlijk een aanvulling is van de onvolledige evolutietheorie van Darwin dus dat kan je in je onderdeel over evolutie ook wel gebruiken!
It's been said that everything in the universe is fundamentally composed of energy.Since energy cannot be created or destroyed,some speculate that living beings never truly die.Their life energy is simply returned to the universe in its simplest form.

0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures