Springen naar inhoud

[taal] leven als God in Frankrijk


  • Log in om te kunnen reageren

#1


  • Gast

Geplaatst op 29 november 2003 - 20:15

"leven als God in Frankrijk" is een welbekende uitdrukking voor "een gemakkelijk en goed leven".Waar komt deze uitdrukking vandaan?
Is het ontstaan nadat in Frankrijk eerder dan in omliggende landen "onkerkelijkheid" ontstond, en zogezegd God daar niet veel te doen had?
Of heeft het een andere achtergrond?
Ton

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

DePurpereWolf

    DePurpereWolf


  • >5k berichten
  • 9240 berichten
  • VIP

Geplaatst op 29 november 2003 - 20:30

Nee, het is ontstaan door ene Louis katorze. Ofwel Koning Louis de veertiende van Frankrijk.

De koning had maar een doel in het leven en dat was als een god leven. Hij gaf tonnen uit aan feesten en het welbekende kasteel van Versailles en kleren en alles wat iemands hartje maar begeert. Hij had geen zorgen. Tenminste dat dacht hij, zijn koninkrijk was erg arm, en die vonden het maar niks dat hij alsmaar geld uitgaf als water. Dus die kwamen in opstand.

En die hebben de beste man onthoofd, samen met duizenden andere adelen. Inclusief de maker van de guilletine (Dhr. Guilletine) himself.

#3


  • Gast

Geplaatst op 29 november 2003 - 20:58

in de dikke van Dale staat dat de uitdrukking wordt toegeschreven aan Keizer Maximiliaan de eerste maar waarom staat er niet bij.

0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures