Springen naar inhoud

Radiometrie


  • Log in om te kunnen reageren

#1

PeterDM

    PeterDM


  • 0 - 25 berichten
  • 1 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 13 oktober 2007 - 14:49

Hallo allemaal ik hoop dat jullie me kunnen helpen met mijn probleem. Ik studeer informatica en ben dus niet echt natuurkundig aangelegd. Qua wiskunde kan het er wel door maar het is niet wat het zou moeten zijn.

Dit jaar volg ik een vak computergrafieken en dat heeft een sterke band met radiometrie. Nu staat er in het boek dat je uit radiantie alle andere gegevens zou moeten kunnen halen, zoals irradiantie.

Het verschil tussen radiantie en irradiantie is dat er bij radiantie ook nog eens onderscheid wordt gemaakt per sterradiaal.
Radiantie: Watt per vierkante meter per sterradiaal
Irradiantie: Watt per vierkante meter

Nu heb ik een vraagstuk:

Gegeven een vierkante plaat (0.5mÎ0.5m) met een punt A in het centrum. De belichting op de plaat bestaat uit de bewolkte hemel met een uniforme radiantie van 1000W/m▓sr. Wat is de irradiantie in het punt A?


Maar om dat te berekenen moet ik daarvoor niet weten hoe ver de plaat staat van de hemel en onder welke hoek ze staat tegenover de hemel? Ik snap het niet.

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.
0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures