Springen naar inhoud

Usb-muis in conflict met geluidskaart?


 • Log in om te kunnen reageren

#1

Sjakko

  Sjakko


 • >1k berichten
 • 1007 berichten
 • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 20 oktober 2007 - 20:44

Sorry dat ik jullie weer vermoei met een dit keer zeer vaag computerprobleem.

Het probleem:
Mijn pc start heel traag op als ik drivers voor mijn geluidskaart ge´nstalleerd heb en tegelijkertijd mijn nieuwe USB-muis aangesloten heb. Mijn pc gaat na het XP opstartscherm 70 seconde (ja ruim een minuut!) op zwart en start daarna pas helemaal op. Hij reageert dan nergens op. Ik krijg het lampje van Num Lock op mijn toetsenbord dan niet eens aan. Joost mag weten wat hij dan aan het doen is.

Wanneer het wel goed gaat:
Als ik de drivers van mijn geluidskaart eraf gooi of als ik een PS2 muis gebruik.

Ik kwam het tegen toen ik na het uitproberen van Ubuntu op het idee kwam een verse Windows XP te installeren. Ik draai XP Pro SP2. Mijn pc is 3 jaar oud.

Ik heb de USB-muis nog maar een week en ik kan niet echt zeggen of de muis direct voor problemen zorgde (omdat ik vaak even weg ben als de pc opstart). Audio drivers en drivers voor de muis lijken in mijn ogen niets met elkaar te maken te hebben. Het is gewoon een goedkoop Sweex geluidskaartje. Welke knappe kop helpt?

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Sjakko

  Sjakko


 • >1k berichten
 • 1007 berichten
 • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 20 oktober 2007 - 21:23

Zojuist kreeg ik trouwens geen 70seconde zwart beeld, maar kreeg ik in plaats van zwart beeld gewoon het XP opstartscherm. Ik weet niet of het veel uitmaakt maar ik dacht ik meld het even.

#3

Bart

  Bart


 • >5k berichten
 • 7224 berichten
 • VIP

Geplaatst op 21 oktober 2007 - 08:56

Werkte het op Ubuntu wel?
If I have seen further it is by standing on the shoulders of giants.-- Isaac Newton

#4

Sjakko

  Sjakko


 • >1k berichten
 • 1007 berichten
 • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 21 oktober 2007 - 10:30

Werkte het op Ubuntu wel?

Dat kan ik niet echt zeggen. Ik weet niet wat een normale opstarttijd van Ubuntu is. Ubuntu heb ik er trouwens meteen weer af gegooid, dus ik kan niet meer experimenteren. Zodra ik in Windows ben, dan doen zowel geluidskaart als muis het prima, maar het is toch vreemd dat mijn pc met de combinatie USB-muis + audio drivers opeens een minuut langer in het opstartscherm blijft hangen? Als ik eens even goed nadenk, dan deed hij dat eigenlijk al vanaf het moment dat ik de muis aansloot, alleen heb ik toen niet gekeken hoeveel langer het opstarten nu eigenlijk duurde. Ik wist wel dat het langer duurde en heb daarom ook geformatteerd (ik dacht dat mijn pc vol stond). Het installeren van Ubuntu en het herinstalleren van Windows heeft er dus weinig mee te maken. Zo'n raar probleem heb ik weer. Ik merkte tijdens het installeren van mijn geluidskaart trouwens ook dat mijn USB-muis het even helemaal niet deed terwijl mijn PS2 muis het prima deed (ja, ik had ze even allebei aangesloten). Nja, misschien gewoon een oude pc...

Veranderd door Sjakko, 21 oktober 2007 - 10:34


0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures