Springen naar inhoud

Poker score systeem..


 • Log in om te kunnen reageren

#1

Batista

  Batista


 • 0 - 25 berichten
 • 2 berichten
 • Gebruiker

Geplaatst op 03 november 2007 - 11:03

Waarde wiskunde-geknobbelden,

Samen met een aantal vrienden en bekenden pokeren wij graag, omdat een aantal van hen etische bezwaren hebben tegen het spelen om geld hebben we een heus puntensysteem in het leven willen roepen. Al vrij snel liepen we tegen een aantal vraagstukken aan waarvan we van mening zijn dat als er antwoord op mogelijk is hij op dit forum gezocht moet worden.

Onze regel die we willen opstellen vs het puntensysteem.

1. Van de 8 mensen die willen meedingen om de winnaar te worden is het moeilijk om bij elke poker aan gelegenheid aanwezig te zijn.
2. Een spel winnen van 3 tegenspelers is gemakkelijker dan van 7.
3. Het is niet mogelijk om een vast moment te prikken waar iedereen kan door de verschillende banen die wij hebben.
4. Liever hebben we ook niet dat iemand aan een minimaal aantal avonden pokeren moet voldoen om nog een kans te maken op winst.
5. Voor een spel willen wij dat er wel per keer minimaal 4 personen aanwezig zijn. (max. 8 )


Onze vraag concreet,

Is er een formule of scoresysteem (voor ons te begrijpen) die één van jullie kan ontwikkelen dat wij aan het einde van ‘ons pokerseizoen’ een duidelijke winnaar kunnen aanwijzen, rekening houdend met de variabelen van frequentie, moelijkheidfactor en aantal gespeelde spelletjes poker? Of is deze er niet?

Voor jullie inzet om na te denken over deze kwestie dank!

Vgr,

Jaap Brouwer

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

jhnbk

  jhnbk


 • >5k berichten
 • 6905 berichten
 • VIP

Geplaatst op 03 november 2007 - 11:32

moeilijk denk ik.


2. Een spel winnen van 3 tegenspelers is gemakkelijker dan van 7.
Even een voorbeeld uit het schaken:
Men werkt met elo punten die veranderen per gewonnen/verloren spel. Deze verandering hangt af van de toernooi-coëfficiënt en van de de sterkte van de spelers. Zo'n systeem zou je moeten vinden.
dus in jullie geval
Hoe meer spelers --> hoe meer punten de winnaar krijgt.
Je zou een gelijklopen systeem kunnen nemen:
Je hebt n spelers
Stel iedereen speelt even goed, dus dan is de kans 1/n dat je wint. dus hoe meer volk, hoe kleiner de kans.
nu heb je met veel volk weinig kans dat je wint, dus zou ik per avond, een vast aantal punten laten verdelen, maar dit vermenigvuldigd met 1-1/n (zo verdien je met veel volk, meer punten als met weinig volk)
Het vel van de beer kunnen verkopen vraagt moeite tenzij deze dood voor je neervalt. Die kans is echter klein dus moeten we zelf moeite doen.

#3

Momentum

  Momentum


 • 0 - 25 berichten
 • 13 berichten
 • Gebruiker

Geplaatst op 08 november 2007 - 02:34

Wat versta je onder moeilijk? Een spel winnen van zeven mensen vergt andere vaardigheden dan als winnaar uit de bus komen met enkel twee tegenstanders, maar dat maakt het niet makkelijker. Handreading vaardigheden zijn bijvoorbeeld veel belangrijker als je met z'n drieën speelt. Met zeven mensen wacht je meestal op goede kaarten. Het is vast mogelijk een model op te stellen met jouw voorwaarden, maar weet wat dat pokeren zonder geld niet echt pokeren is. Het maakt namelijk niets uit of je al je geld in het midden gooit om te bluffen als je toch niets te verliezen hebt. Zo verander je het spel in een crapshoot.

0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures