Springen naar inhoud

Jouw utopisch land


 • Log in om te kunnen reageren

#1

rohff

  rohff


 • 0 - 25 berichten
 • 10 berichten
 • Gebruiker

Geplaatst op 06 november 2007 - 20:48

De titel zegt het zelf. Stel dat jij almachtig bent, hoe zou jouw land er dan uitzien?

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Phys

  Phys


 • >5k berichten
 • 7556 berichten
 • VIP

Geplaatst op 06 november 2007 - 22:00

Om te beginnen: hoe zal jóuw land eruitzien?
Never express yourself more clearly than you think.
- Niels Bohr -

#3

ypsilon

  ypsilon


 • >5k berichten
 • 11085 berichten
 • VIP

Geplaatst op 06 november 2007 - 22:25

God beware jullie dat ik almachtig word... Maar alle gekheid op een stokje, zoals Phys al zei: wat heb je zelf bedacht?

#4

TheGreaterGood

  TheGreaterGood


 • >100 berichten
 • 165 berichten
 • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 07 november 2007 - 16:08

Leuk dat je dat vraagt; ik heb er wel eens eerder over nagedacht. Als ik de baas zou zijn van een klein stukje land (Ongeveer de helft van Nederland).

Ten eerste zou ik slechts enkele grondwetten opstellen. En een aantal "Guidelines", waar zogezegde normen en waarden in zijn vastgesteld. Er moeten zo weinig mogelijk regels zijn en ieder individu moet zoveel mogelijk vrijheden hebben. Conflicten moeten vermeden worden door "common sense". Eventuele conflicten kunnen worden opgelost door wonafhankelijke willekeurige bewoners die stemmen over wat er kan en moet gebeuren.
Om erna toe te mogen immigreren, moeten mensen eerst een inburgeringstest maken. Alleen als deze test succesvol wordt afgelosten mag de deelnemer in het land wonen. Deze test moet mensen die intelligent, creatief, en ruim-denkend" zijn filteren van de andere mensen. Waardoor er een economie van een hoogwaardige kennisinfrastructuur zal ontstaan.
Het moet een "Ruim-denkende" cultuur zijn van het liefst zoveel mogelijk verschillende rassen, waarin alles bespreekbaar is en er geen taboe's zijn.

Het idee: Weinig beperkingen; veel mogelijkheden
"Your American beer is a little like making love on a canoe."
"How so?"
"It's fucking close to water!"

#5


 • Gast

Geplaatst op 07 november 2007 - 16:59

Om erna toe te mogen immigreren, moeten mensen eerst een inburgeringstest maken. Alleen als deze test succesvol wordt afgelosten mag de deelnemer in het land wonen. Deze test moet mensen die intelligent, creatief, en ruim-denkend" zijn filteren van de andere mensen. Waardoor er een economie van een hoogwaardige kennisinfrastructuur zal ontstaan.En wie gaat de vuilnis ophalen en het riool ontstoppen? Wie gaat tomaten plukken? Die intelligente, creatieve personen?

#6

TheGreaterGood

  TheGreaterGood


 • >100 berichten
 • 165 berichten
 • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 07 november 2007 - 17:05

En wie gaat de vuilnis ophalen en het riool ontstoppen? Wie gaat tomaten plukken? Die intelligente, creatieve personen?


Geautomatiseerde vuilniswagens, en tomaten worden geimporteerd.

p.s.
Mijn beeld van een utopische staat is ook persoonlijk, en niet (helemaal) realistisch. Maar voor nieuwe ideen is altijd wel wat fantasie nodig. Toch?

Veranderd door TheGreaterGood, 07 november 2007 - 17:07

"Your American beer is a little like making love on a canoe."
"How so?"
"It's fucking close to water!"

#7

qrnlk

  qrnlk


 • >5k berichten
 • 5079 berichten
 • Lorentziaan

Geplaatst op 07 november 2007 - 17:17

Een wereld waar alle mensen de eigenschappen liefde, vrede, geduld, vriendelijkheid, goedheid, betrouwbaarheid, eerlijkheid, zachtmoedigheid, leergierigheid en zelfbeheersing tentoonspreiden. Een wereld van waarachtigheid.
Any sufficiently analyzed magic is indistinguishable from science.
Any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic.

There is no theory of protecting content other than keeping secrets – Steve Jobs

#8

rohff

  rohff


 • 0 - 25 berichten
 • 10 berichten
 • Gebruiker

Geplaatst op 07 november 2007 - 21:00

Ik zou echt een boek kunnen schrijven over mijn utopisch land!! Dit zijn de belangrijkste aspecten:

+ het onderwijs moderniseren en betere leerpakketten maken (een mix van wetenschap, filosofie en de leer van retorica). Er bestaan vijf of zes zeer grote gemeentescholen (afhankelijk van het gemeente), zowel secundaire als basisscholen, per stad. In tegenstelling tot hogescholen en universiteiten, mogen er geen privaatscholen opgericht worden (de prachtige leerpakketten moeten gelijk zijn voor elke leerling). De know-how is dus echt belangrijk!! De leerkrachten moeten ook getest worden op allerlei vlakken (worden deels gequoteerd door leerlingen) en zouden veel meer verdienen dan nu het geval is. Als iemand niet tevreden is met bepaalde aspect uit de leerpakketen, mag hij/zij altijd contact opnemen met de Ministerie van Onderwijs. Als de persoon enerzijds gelijk heeft, zal de leerpakketten aangepast worden. Heeft hij anderszijds ongelijk dan zal de leerpakketten blijven zoals ze oorspronklijk waren. Het is zo dat elk normaal voorstel van een burger besproken moet worden door alle leden van de Ministerie van Onderwijs.

+ het politieke zou er als volgt uitzien: er is één groot staatskas. Al dat geld wordt verzameld door o.a. belastingen (redelijk laag), opbrengsten van sport/cultuurevenementen, boetes, enz... Als een burgemeester geld nodig voor een bepaalde actie in zijn gemeente, dan zal hij een gedetailleerde document moeten sturen naar de Ministerie van Financiën. Deze zal dan na het lezen van dat document zo snel mogelijk het geld toesturen. Er zal nog altijd verkiezingen zijn (ééntje voor het bepalen van een nieuwe Ministerie van Besturing en Beheer, tweede voor de Ministerie van Wetten, gemeenteraads en provinciale verkiezingen). Elke geregistreerde inwoner heeft thuis een soort toestel liggen/vasthangen die enkel en alleen actief wordt wanneer er verkiezingen is. De inwoner moet dan tussen twee tijdstippen stemmen. Zo kan iedereen gewoon thuis blijven en stemmen. De staat geeft je dus op je 18-jarige verjaardag zo'n toestelletje cadeau. Als je het kwijt bent, dan zal je wel een nieuwe moet betalen, maar dit kost niet veel. Je zal je dan moeten aanmelden aan het stadhuis en daar op de ouderwetse manier moeten stemmen. Als je niet stemt, dan krijg je een boete toegestuurd. Stemmen is nu éénmaal verplicht voor elk geregistreerde inwoner. Er is niet veel moeite nodig, gewoon op een knopje drukken op welk partij je wilt stemmen, of zelfs blanco stemmen. De gegevens worden dan meteen naar een zeer krachtig systeem toegestuurd die dan herwerkt in statistieken. Inwoners die in het buitenland gevestigd zijn, mogen niet meestemmen. Anders zal de politiek ongeveer hetzelfde blijven.

+ het militair aspect staat helemaal onderaan het lijstje. Er is geen leger. Het is dus ook logisch dat de Ministerie van Defensie niet bestaat. MAAR ieder 18 jarige inwoner zal een korte legeropleiding moeten doorgaan. Dit om wat discipline te kweken. De mannen en de vrouwen worden hier puur omwille van fysieke verschillen gescheiden. Zij krijgen ook niet dezelfde opleiding.

+ ieder burger heeft het recht op het indienen van een wetsvoorstel om het land te verbeteren. Deze wordt aan de Ministerie van Wetten toegestuurd. Deze bepalen dan of dit wetsvoorstel ingevoerd zal worden of niet.

+ er zal ten minste één nationale (en gemakkelijk aan te leren) taal gesproken worden om elkaar begrijpbaar te maken. Onderling mag je zoveel talen spreken als je wilt. Het is echter wel aanbevolen om de nationale taal te spreken tegen derden.

+ Iedereen mag kiezen of hij werkt of niet. MAAR er zijn wel lage sociale uitkeringen (net genoeg voor basisbehoeften en diversen). De overheid zal haar uiterse best doen om zoveel mogelijk mensen (die het aangevraagd hebben) aan het werk te zetten. Zo kan de werkloosheid wat vermijden. MAAR een grote werkloosheid en dus ook een economische crisis zullen er nieuwe wetten moeten aangemaakt worden. Zo al ieder inwoner vanaf 25 jaar (exclusief studenten) minimum zoveel aantal VASTE weken per jaar moeten werken. Stel dat er zo'n wet bestaat, dan zal iedereen wel in de winter/herfst willen werken en in de zomer/lente even goed uitrusten. Omdat er dan in zomer zo weinig werknemers zijn, zullen de werkgevers misschien ietsje meer vragen. Maar wees eerlijk, als je geld wilt verdienen, zal je werken zoals vandaag de dag. De sociale uitkeringen zullen de mensen moeten afschrikken en is dus zeer aangepast voor voeding, kledij, woning en diversen. Mensen die failliet geraken, zullen worden gesteund door de overheid. Ze zullen dan cursussen krijgen enzo... Er zal ook een systeem moeten uitgevonden worden dat al deze mensen controleert. Stel dat je een paar weken minder gewerkt hebt in een bepaald jaar, dan zal je die het volgend jaar moeten ophalen. Minder validen, zieken, ouderen, kinderen,... mogen natuurlijk niet werken. Dit systeem is vooral voor degene die willen genieten van het leven. Als je werkloos bent, zal de overheid je een werk aanbieden.

+ elke gemeente zal tenminste # hectare groen moeten hebben. Milieuvervuilende fabrieken worden aangesproken. Als ze de afgesproken maatregelen niet nagaan, zullen zonder enige aarzeling gesloten worden.

+ het is aanbevolen om maximaal 2 kinderen te hebben, maar het is niet verplicht. Dit om bevolkingsgroei tegen te gaan. Hoe meer inwoners, hoe meer er plaats vrijgemaakt moet worden om deze mensen onderdak te geven. Dit kan de natuur aantasten. Alleen bij een te hoge bevolkingsgroei zullen er maatregelen genomen worden. Zo zal je bijvoorbeeld moeten betalen als je een derde kind wilt bijhebben... De natuur is nu eenmaal belangrijk!!

+ recht op: vrije meningsuiting, religie beoefenen, vrijheid om te gaan waar je wil, werk, respect,... (je kunt het lijstje zelf invullen hoop ik)

+ alleen natuurvriendelijke (elektriciteit of natuurlijke brandstof) voertuigen zullen geïmporteerd worden.

+ er zal streng opgetreed worden tegen hard drugs. Soft drugs (alcohol, tabak, marihuana,...) zijn wel toegelaten. MAAR men tolereert niet dat men in invloed van soft drugs lelijke dingen gaat doen (bv. onder invloed rijden, vandalisme,...) Deze zullen zwaar gestraft worden!

+ iedereen heeft het recht op een vrije leven, ook gevangenen. Zij zullen een aangepaste begeleiding krijgen. Als een bepaalde persoon zich goed gedraagt en als de begeleiders zien dat de persoon in kwestie iets van zijn leven wilt maken, dan krijgt deze een vervroegde vrijgelating en kan zo een tweede kans krijgen. Men zoekt meteen werk voor de persoon zodat hij meteen aan de slag kan. Als de persoon zijn tweede kans weer verprutst, dan zal hij opnieuw begeleid worden. Omdat de crimineel al eerder een kans weggegooid heeft, zullen de begeleiders de persoon minder vertrouwen en heeft daardoor minder kans op een derde kans. Een moordenaar zal oog in oog in contact komen met de familie van de slachtoffer(s) (als ze het willen tenminste). Zo zal de moordenaar moeten voelen wat hij heeft misdaan...

Kortom is het een land waar pure gerechtigheid geldt, uiterst milieuvriendelijk is, vrijheid een belangrijke rol speelt, men pleit voor het helpen en samenbrengen van mensen, iedereen een andere kans verdient, onderwijs de sleutel is van een goede toekomst,...

P.S. let niet op mogelijke fouten, want deze tekst heb ik snel getypt

Veranderd door rohff, 07 november 2007 - 21:01


#9

rohff

  rohff


 • 0 - 25 berichten
 • 10 berichten
 • Gebruiker

Geplaatst op 07 november 2007 - 21:09

Een wereld waar alle mensen de eigenschappen liefde, vrede, geduld, vriendelijkheid, goedheid, betrouwbaarheid, eerlijkheid, zachtmoedigheid, leergierigheid en zelfbeheersing tentoonspreiden. Een wereld van waarachtigheid.


Als iedereen over de bovenstaande eigenschappen beschikte, dan zou zo'n utopisch land vanzelf komen, maar niet iedereen is nu éénmaal leergierig, vriendelijk, betrouwbaar,... We kunnen er echter gewoon maar van dromen. En dat is goed! Dromen is het beste manier om afstand te nemen van al dat ellende waar we nu in leven...

Veranderd door rohff, 07 november 2007 - 21:11


#10

TheGreaterGood

  TheGreaterGood


 • >100 berichten
 • 165 berichten
 • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 07 november 2007 - 21:28

En dat is goed! Dromen is het beste manier om afstand te nemen van al dat ellende waar we nu in leven...


Je kunt de "ellende" ook zien als nog genoeg ruimte voor verbetering.
"Your American beer is a little like making love on a canoe."
"How so?"
"It's fucking close to water!"

#11

ypsilon

  ypsilon


 • >5k berichten
 • 11085 berichten
 • VIP

Geplaatst op 07 november 2007 - 23:19

Een wereld waar alle mensen de eigenschappen liefde, vrede, geduld, vriendelijkheid, goedheid, betrouwbaarheid, eerlijkheid, zachtmoedigheid, leergierigheid en zelfbeheersing tentoonspreiden. Een wereld van waarachtigheid.

RAmen, qrnlk, RAmen pi.gif

#12

qrnlk

  qrnlk


 • >5k berichten
 • 5079 berichten
 • Lorentziaan

Geplaatst op 08 november 2007 - 00:03

pi.gif Ik denk dat de problemen niet opgelost kunnen worden met technologie, politiek, organisatie structuren of iets anders. De kern van de zaak is dat je de harten van mensen moet bereiken, zodat ze uit vrije wil het goede kiezen.

Wellicht echter dat zelfs almacht daar niet genoeg voor is.
Any sufficiently analyzed magic is indistinguishable from science.
Any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic.

There is no theory of protecting content other than keeping secrets – Steve Jobs

#13

TheGreaterGood

  TheGreaterGood


 • >100 berichten
 • 165 berichten
 • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 08 november 2007 - 15:35

ze uit vrije wil het goede kiezen.

\

Het zou inderdaad mooi zijn als dit te bereiken was, maar dan zal eerst een definitie van wat is goed en wat is slecht moeten worden opgesteld die door iedereen herkend word. Want meestal doen mensen ook het goede, maar dan datgene wat voor hun het beste uitkomt.
Wat terroristen in onze ogen zijn, zijn vrijheidsstrijders in de ogen van anderen.
"Your American beer is a little like making love on a canoe."
"How so?"
"It's fucking close to water!"

#14


 • Gast

Geplaatst op 08 november 2007 - 16:48

Het zou inderdaad mooi zijn als dit te bereiken was, maar dan zal eerst een definitie van wat is goed en wat is slecht moeten worden opgesteld die door iedereen herkend word. Want meestal doen mensen ook het goede, maar dan datgene wat voor hun het beste uitkomt.
Wat terroristen in onze ogen zijn, zijn vrijheidsstrijders in de ogen van anderen.


Inderdaad.

En wie in onze ogen goede leiders zijn, zijn opportunistische profiteurs in de ogen van anderen.
En wat de beste manier is om met het energieprobleem om te gaan voor ons, is de slechtst mogelijke in de ogen van anderen.
Enzovoort.

De wereld staat op zijn kop. Goed is slecht en slecht is goed. Alles is relatief. Is er wel iets absoluut?

Ik denk van wel. In mijn utopische land zouden mensen de kans krijgen om te leren dat alleen het brengen van offers aan de Absolute Waarheid - oftewel god - geluk, vrede en rust kan brengen. Gewoon via educatie en oefening. Daarmee zouden alle problemen onmiddelijk verdwijnen en zou iedereen meteen eeuwig gelukkig zijn.

Veranderd door Mechanieker, 08 november 2007 - 16:49


#15

Adpruys

  Adpruys


 • >1k berichten
 • 1425 berichten
 • VIP

Geplaatst op 08 november 2007 - 16:59

Een land waar terroristen als vrijheidsstrijders worden beschouwd blijf ik liever weg. ik blijf nog liever eventjes in leven dan me aan dergelijk aan god zich opofferend gedrag bloodstellen.
and theres nothing left worth knowing
And its time you should be going

While you see a chance take it

0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures