Springen naar inhoud

De leugens ten spijt: iea ziet energiecrisis binnen 8 jaar


  • Dit onderwerp is gesloten Dit onderwerp is gesloten

#1


  • Gast

Geplaatst op 07 november 2007 - 16:44

Opmerkelijk nieuws.

Alle leugens ten spijt is het Internationaal Energie Agentschap IEA, de energie-waakhond van de ontwikkelde wereld, vandaag door de knieen gegaan en geeft toe dat een energiecrisis op stapel staat.

Het IEA geeft hiermee officieel toe de grootste blunder van een kennisinstituut in de moderne tijd gemaakt te hebben. De afgelopen jaren was het IEA namelijk altijd bijzonder tevreden met de toekomst en snoerde daarmee alle critici de mond en maakte het daarmee onmogelijk om serieus openbaar debat over energie te voeren.

Altijd was het IEA doende met het verpreiden van wilde overschattingen van de toekomstige wereld energieproductie, het prognotiseren van totaal uit de lucht gegrepen, absurd lage energieprijzen, en het voorrekenen van compleet irrelevante en illussoire 'scenarios' over hoe 'goed, beter of nog beter' het zou gaan met de energievoorziening van de wereld. Zoals vandaag bleek was dit alles niet minder dan infantiel wensdenken.

De gevolgen van het fatale miskleunen van het IEA voor de mensheid zijn grimmig en allesbepalend.

De economische modellen van alle overheidsplanbureaus, zoals ons eigen Centraal Planbureau, zijn voor 100% gebasseerd op de voorspellingen van het IEA. De economische plannen van onze overheid en politieke partijen, alsmede veel particuliere ondernemingen ook. Met de foutieve prognoses van de IEA en het CPB in de hand wenste niemand te investeren in noodzakelijke infrastuctuur, gingen duurzame energiebedrijven aan de lopende band failliet, werd cruciaal onderzoek naar duurzame energie stilgelegd en wetenschappers naar huis gestuurd. Hierdoor is onze maatschappij volledige blootgesteld aan de gevaren van de energiecrisis, zonder noodplan.

De impact van de hoge energieprijs de komende decenia zal vernietigend blijken. Hyperinflatie en/of dubbelcijferige rente zal de economische groei ombuigen tot een vrije val. Miljoenen banen zullen verloren gaan en de koopkracht zal gedecimeerd worden. Een depressie zoals de wereld nog nooit gekend heeft zal ontstaan.

Ik weet dat zo ongeveer iedereen denkt dat bovenstaande lariekoek is en kan worden genegeerd. U vergist zich faliekant. Elk plan dat geen rekening houdt met bovenstaande zal uitmonden in een catastrofale teleurstelling. Zo ook alle plannen van onze overheid en politieke partijen, die immers allemaal de sufferd hebben gespeeld ten overstaan van de propaganda van IEA. Zij zullen in hun waanzin ons land ten grond richten en u en ik tot de bedelstaf veroordelen en van onze kinderen slaven maken.

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Ger

    Ger


  • >5k berichten
  • 16591 berichten
  • Technicus

Geplaatst op 07 november 2007 - 18:18

Deze topic gaat op slot, en wel om de volgende redenen:

Ten eerste schets je een doemscenario en breng je het alsof je de eerste de beste onheilsprofeet bent.
Ten tweede zie ik nergens een bron.
Ten derde maak je nogal wat stellingen: Leugens, miskleunen, blunders, etc. Je onderbouwt echter niets.
Ten vierde zie ik niet in waarom je hierover het zoveelste nieuwe onderwerp start: er zijn al diverse onderwerpen van jouw gesloten juist omdat je er al zovele anderen over hebt lopen.
Ten vijfde lijkt dit meer op een weblog-bijdrage dan op het ter discussie stellen van een onderwerp. Je geeft geen opening voor discussie, je zegt alleen maar "de wereld is dom, lijkt nu door te hebben dat ze dom is geweest, I told you so". Dat is geen voer voor een degelijke discussie.
"Knowledge speaks, but wisdom listens."
- Jimi Hendrix -

0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures