Springen naar inhoud

- - - - -

Hoogenergetische kosmische stralen geanalyseerd


 • Log in om te kunnen reageren

#1

eendavid

  eendavid


 • >1k berichten
 • 3751 berichten
 • VIP

Geplaatst op 09 november 2007 - 00:23

Vandaag kondigde prof. Chou, van het Pierre Auger Observatory aan dat data uit de Ultra High Energy Cosmic Rays (UHECRs) geanalyseerd zijn. Deze kunnen (met 95% betrouwbaarheid) gerelateerd worden aan actieve kernen. Dit resultaat is niet enkel interessant an sich, het opent een nieuw raam om de ruimte te bekijken. Daar waar laagenergetische kosmische straling een wazig beeld geeft, blijkt in de UHECR detector de resolutie bij hoogenergetische straling voldoende. Vandaag (9/11) worden de resultaten gepubliceerd in Science.

Lees het persbericht
De aankondiging gegeven tijdens de conferentie 'experimental search for quantum gravity' kan elk ogenblik online komen: klik

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

PdeJongh

  PdeJongh


 • >1k berichten
 • 2005 berichten
 • VIP

Geplaatst op 09 november 2007 - 14:29

De deeltjes met de allerhoogste energie uit het heelal die de aarde bereiken komen uit de richting van superzware zwarte gaten. Dit blijkt uit waarnemingen van het Pierre Auger Observatorium in ArgentiniŽ. Science publiceert deze ontdekking op 9 november 2007. Al veertig jaar was het een raadsel wat de bron van deze deeltjes is. Ook wetenschappers uit Nederland werken mee aan dit onderzoek bij het grootste observatorium voor kosmische deeltjes ter wereld.

Lees meer... FOM
...verhit de dichloormono-oxide tot 277 graden Celcius en geniet van het effect...

0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures