Springen naar inhoud

Kracht op sluisdeur van waterkrachtcentrale nicaragua


 • Log in om te kunnen reageren

#1

niels.bakx

  niels.bakx


 • 0 - 25 berichten
 • 4 berichten
 • Gebruiker

Geplaatst op 15 november 2007 - 17:24

Beste forumbezoeker,

Bij deze vraag ik om hulp bij het berekenen van de kracht op een sluisdeur, dat wil zeggen een kantelbaar deel ervan, de basculante. Zie de bijlage voor enige visualisatie. Ik ben hier in Nicaragua op stage en ik moet een nood-systeem ontwikkelen dat de basculante kan sluiten in geval de hydrauliek het begeeft. Daarvoor wil ik eerst de kracht uitrekenen die nodig is om deze absculante weer dicht te trekken/duwen. Bijgevoegd ook mijn berekeningen. De kracht van de hydraulische zuigers heb ik berekent dmv oppervlak van de zuiger en werkdruk. Na het berekenen van mijn benodigde moment blijkt die toch niet te kloppen met de kracht die de zuigers, geven terwijl dat uiteraard wel voldoende is. Vˇor 60%opening is de kracht van de zuigers meer, maar daarna minder dus dat klopt niet dan zou de basculante niet kunnen sluiten met de zuigers maar dat is wel het geval.
Mijn vraag:
Is de druk minder doordat het water stroomt en niet stilstaat? Daarop is namelijk volgens mij mijn berekning van het water-moment gebaseerd. Alvast bedankt!

saludos tÚcnicos, Niels

NB: excuus voor het belachelijk plaatje maar dit forum laat helaas geen groter bestand toe..

Bijgevoegde Bestanden


Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Sjakko

  Sjakko


 • >1k berichten
 • 1007 berichten
 • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 15 november 2007 - 17:37

Ik denk dat je even wat beter uit moet leggen hoe de constructie in elkaar zit. Liefst een beetje duidelijke tekening. Ik weet namelijk niet wat ik me voor moet stellen bij een basculante. Van de lijntjes in het documentje wordt het mij niet duidelijk.

#3

Jan van de Velde

  Jan van de Velde


 • >5k berichten
 • 46346 berichten
 • Moderator

Geplaatst op 15 november 2007 - 17:46

NB: excuus voor het belachelijk plaatje maar dit forum laat helaas geen groter bestand toe..

kijk eens in de "help" (knop rechtsbovenaan de indexpagina) onderdeel "berichtopmaak: afbeeldingen". Vooral hoofdstukjes 1 en 3, en zet je betere plaatje dus via Imageshack neer. (maar hou aub evengoed de byteomvang in het redelijke)

Sorry voor dit ongemak :D , maar vooral nieuwelingen hebben nogal eens de neiging om zonder er bij na te denken enorme afbeeldingsbestanden neer te plakken, waardoor zo'n topic tergend traag laadt. Het voor nieuwelingen beperkt houden van uploadmogelijkheden blijkt helaas de enige manier om dit te voorkomen. (en om te voorkomen dat onze server binnen de kortste keren volloopt met plaatjes van 3-5 MB :D die met wat verstand gemaakt ook met enkele tientallen kB toekunnen :D )
ALS WIJ JE GEHOLPEN HEBBEN....
help ons dan eiwitten vouwen, en help mee ziekten als kanker en zo te bestrijden in de vrije tijd van je chip...
http://www.wetenscha...showtopic=59270

0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures