Springen naar inhoud

- - - - -

Debatreeks "meeting the minds"


  • Log in om te kunnen reageren

#1

Miels

    Miels


  • >5k berichten
  • 14718 berichten
  • Beheer

Geplaatst op 21 november 2007 - 13:31

Op donderdag 22 november strijden Gerd Leers, burgemeester van Maastricht en Wiebe Draijer, managing director McKinsey in Rotterdam met elkaar over het beste idee voor een duurzame wereld. Waar iedereen bij klimaatverandering denkt aan doemscenario’s, zien beide mannen kansen voor Nederland. Hun ideeŽn presenteren zij tijdens de debatreeks Meeting the Minds.

In de debatreeks strijden iedere keer twee prominente Nederlandse denkers tegen elkaar over het beste plan voor een duurzame wereld. Bezoekers aan het debat kunnen hun mening hierop geven. De toegang is gratis. GeÔnteresseerden kunnen zich aanmelden via www.meetingtheminds.nl.

Investeren in hooggelegen gebieden
Burgemeester Gerd Leers ziet kansen in de opwarming van de aarde. Het stijgen van de zeespiegel vergt volgens hem andere beleidskeuzes van het Rijk. Nu Nederland als gevolg van klimaatverandering langzaam dreigt onder te lopen, vindt hij dat er meer in hooggelegen gebieden moet worden geÔnvesteerd, zoals zijn ‘geliefde’ Limburg. Leers is voorstander van energievoorzieningen als gasexpansie, warmtewisseling, zonnecollectoren en waterkracht.

Nederland: ideeŽnland
Ook McKinsey-directeur Wiebe Draijer denkt dat er kansen liggen op het gebied van energie. Hij ziet Nederland als ideeŽnland met een enorm potentieel. Omdat in ons land vooraanstaande wetenschappers en instellingen hecht samenwerken met het bedrijfsleven. Hij is ervan overtuigd dat Nederland op het gebied van energie en duurzaamheid het voortouw kan nemen. Of Leers en Draijer het met elkaar eens kunnen worden, komen we te weten op donderdag 22 november.

Wat te doen met 500 miljard euro?
Het debat tussen Leers en Draijer is onderdeel van de debattenreeks Meeting the Minds, waarin de vraag centraal staat ‘Hoe besteedt u de komende vijf jaar 500 miljard euro om de wereld duurzamer te maken?’. ABN AMRO organiseert de debatten in samenwerking met FD Intelligence.

Praktische informatie
De bijeenkomsten vinden plaats op het schip ‘Ocean Diva’, Wilhelminakade Rotterdam (ter hoogte van de Cruise Terminal, Wilhelminakade 699). Het debat begint om 19.45 uur (ontvangst vanaf 19.00 uur) en duurt tot 22.00 uur. Deelname is gratis. Aanmelden via www.meetingtheminds.nl.

De volgende debatten zijn op:

Donderdag 17 januari 2008
Rein Willlems, lid van de Eerste Kamer voor het CDA en voormalig president-directeur van Shell Nederland versus Peter Bakker, voorzitter van de Raad van Bestuur TNT NV

Donderdag 21 februari 2008
Bernard Wientjes, voorzitter van VNO-NCW versus Roel Pieper, hoogleraar e-commerce aan de Universiteit Twente en managing director Favonius Ventures

Never be afraid to try something new. Remember, amateurs built the ark. Professionals built the Titanic


Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.
0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures