Springen naar inhoud

Smeltpuntbepaling


  • Log in om te kunnen reageren

#1

Mentha

    Mentha


  • 0 - 25 berichten
  • 1 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 28 november 2007 - 20:12

Hallo,

Afgelopen augustus heb ik meegedaan aan de vwo-werkweek op de Technische Universiteit van Eindhoven. Hier heb ik deelgenomen aan het project over de synthese van aspirine. Na deze aspirine gesynthetiseerd te hebben, moesten we nog onder andere een smeltpuntbepaling doen. Aangezien ik de practica die ik tijdens deze week heb gedaan aan de TU/e wil gebruiken voor mijn profielwerkstuk, zou ik wat meer willen weten over smeltpuntbepalingen (een stukje theorie voor in mijn profielwerkstuk).

Op internet heb ik weinig informatie kunnen vinden, behalve een korte definitie en wat informatie op de site van de Universiteit Twente. Zij hebben het over de volgende smeltpuntmethodes: macro-smeltpuntsmethode, micro-smeltpuntsmethode, smeltpuntsbankmethode en smeltpuntmicroscoop.

Ik voeg me af of dit de enige vier methodes zijn en waar ik nog meer informatie/theorie kan vinden over deze methodes en smeltpuntbepalingen.

Alvast bedankt!

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.
0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures