Voedselbederving

Moderator: ArcherBarry

Forumregels
(Middelbare) school-achtige vragen naar het forum "Huiswerk en Practica" a.u.b.
Zie eerst de Huiswerkbijsluiter
Reageer

Voedselbederving

Hallo, mensen...

IK heb een vraagje zouden jullie mij kunnen helpen

mijn vraag:

Welke micro-organismen bederven het eten, behalve, schimmels en gist, wat nog meer, zouden jullie mij kunnen helpen en mijn vraag beantwoorden,, welke mocro-organismen zijn er die voedsel bederven....

Bedankt al vast.....

Gebruikersavatar
Berichten: 2.116

Re: Voedselbederving

Bacteriën

Verder pantoffeldiertjes en soortgelijke

Gebruikersavatar
Berichten: 1.259

Re: Voedselbederving

beste Bas,

Elk voedingsmiddel heeft zo zijn eigen bederfflora. Producten met hoge suikerconcentraties (en dus een lage wateractiviteit) zoals jam en appelmoes bederven eigenlijk alleen door schimmels. ook "droge" producten zoals brood en fruit worden voornamelijk door schimmels en gisten aangetast. bacteriele bederving vind je vaak bij vlees en melkproducten (zachte kaas).

http://www.globetrotter.nl/metaal_voedselbederf.html

Reageer