Springen naar inhoud

Eigenfrequentie van een driemaster bepalen


 • Log in om te kunnen reageren

#1

Boulemans

  Boulemans


 • >100 berichten
 • 142 berichten
 • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 02 december 2007 - 21:20

Gisteravond zag ik nogmaals de film (ik zal me niet uitspreken over de kwaliteit van de film, het heeft namelijk weinig te maken met deze topic) Pirates of the Caribbean: At World's End. Daar komt er een scene voor waarbij men door van de ene zijde van de boot naar de andere zijde van de boot te lopen, de boot laat kapseizen. Nu zijn we bij mechanica wel bezig met dit soort ludieke zaken, en dacht ik: hoe zou je dit (benaderd) kunnen berekenen of dit gaat?

Momenteel (heb er nog niet te lang over nagedacht) denk ik dat we de driemast het best zouden kunnen benaderen met een halve cilinder, eventueel met een balk erop om de mast voor te stellen.

Maar om hiervan de eigenfrequentie te berekenen en om te berekenen hoe je hieraan kunt komen door louter van hot naar haar te lopen is me een raadsel...
Don't try the above at home!

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

DePurpereWolf

  DePurpereWolf


 • >5k berichten
 • 9240 berichten
 • VIP

Geplaatst op 05 december 2007 - 15:20

Of het nou met eigenfrequentie te maken heeft of niet.
Dit was een manier om de stabiliteit van een schip the bepalen. In de haven liet men dus 10 man van stuur naar bakboord lopen. Als het schip te topzwaar zou zijn, zou het om slaan.

Zoals in de film, nee je kunt niet de boot helemaal op zijn kop krijgen.

0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures