Springen naar inhoud

Slam!fm heeft terecht boetes gekregen voor teveel hits en te weinig muziek


  • Log in om te kunnen reageren

#1

Ger

    Ger


  • >5k berichten
  • 16609 berichten
  • Technicus

Geplaatst op 12 december 2007 - 16:06

SLAM!FM heeft in 2003 de vergunning gekregen voor kavel A5, bestemd voor radioprogramma's voor bijzondere muziek. SLAM!FM heeft de vergunning aangevraagd voor vernieuwende dance muziek en daarbij beloofd om tussen 07.00 uur en 19.00 uur minstens 95% van de tijd muziek te draaien en maximaal 7,5% hitmuziek. Mede naar aanleiding van klachten van concurrent Radio 538, heeft het Agentschap Telecom, onderdeel van het ministerie van Economische Zaken, in 2005 aan SLAM!FM twee boetes opgelegd en twee lasten onder dwangsom, omdat - kort gezegd - er te veel werd gepraat tijdens de uitzendingen en er te veel hits werden gedraaid.

Zowel SLAM!FM als Radio 538 hebben hiertegen beroep ingesteld bij de rechtbank Rotterdam, die in haar uitspraak Radio 538 gelijk heeft gegeven en oordeelde dat Agentschap Telecom de voorschriften anders moest interpreteren. Hiertegen hebben Agentschap Telecom (de minister van Economische Zaken) en SLAM!FM hoger beroep ingesteld bij het College van Beroep voor het bedrijfsleven.
Het College heeft geoordeeld dat de vraag wanneer een muziekstuk een hit is door Agentschap Telecom goed is uitgelegd. Dit betekent dat SLAM!FM andere versies van een hit mag uitzenden, ook als deze sterk op de hitversie lijken. Het moet dan echter wel gaan om officieel uitgebrachte versies, dus niet de door SLAM!FM zelfgemaakte “edits”.

Lees de uitspraak van de Rechtbank te Rotterdam, 14 maart 2007
Lees de uitspraak van het College van Beroep voor het bedrijfsleven, 5 december 2007


---


Zelf heb ik al meteen een vraag: Op basis waarvan heeft het Agentschap Telecom bestuursdwangbevoegdheid? Is het ergens aangemerkt als bevoegd gezag, zo ja, waar?
"Knowledge speaks, but wisdom listens."
- Jimi Hendrix -

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.




0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures