Springen naar inhoud

opp.spanning en oxidatie


  • Log in om te kunnen reageren

#1


  • Gast

Geplaatst op 13 maart 2005 - 19:45

hoi ik heb een vraagje:
wat betekent oxidatiegetal?
wat is de eenheid van de oppervlaktespanning van vloeibare stoffen en hoe wordt dat gemeten/ welke dingen spelen een rol bij opp.spanning?
dankej

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2


  • Gast

Geplaatst op 24 maart 2005 - 22:09

De oppervlaktespanning van een vloeistof wordt uitgedrukt in Newton per meter. In getalwaarde is die gelijk aan de oppervlakte energie in Joule per vierkante meter.
Het is de spanning in het denkbeeldige vlies dat het vloeistofoppervlak bedekt. In werkelijkheid bestaat dat vlies niet en zijn de cohesiekrachten tussen de vloeistofmoleculen onderling de oorzaak van de oppervlaktespanning.
Eigenlijk moeten daarbij de aangrenzende phasen genoemd worden. Ik neem aan dat je bedoelt de oppervlaktespanning water-lucht. Die kan heel anders zijn dan de oppervlaktespanning aan het grensvlak water-glas.
Meten? Via het meten van een randhoek aan een druppel of het meten van de maximale kracht die nodig is om een rechthoekige plaat uit de vloeistof op te trekken. Daarbij meten op het loslaatmoment. H. Zeilmaker.

0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures