Springen naar inhoud

Boei onder water


 • Log in om te kunnen reageren

#1

natuurkunderulez

  natuurkunderulez


 • >25 berichten
 • 36 berichten
 • Gebruiker

Geplaatst op 26 december 2007 - 17:32

ik vroeg me af, als men een boei onder water trekt zal deze drijfvermogen hebben. heeft deze boei op een grotere diepte meer drijfvermogen? (en dan even het volume van de boei statisch beschouwen)

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Sjakko

  Sjakko


 • >1k berichten
 • 1007 berichten
 • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 26 december 2007 - 17:45

Volgens de wet van Archimedes is de opwaartse kracht gelijk aan het gewicht van de verplaatste massa, ofwel in dit geval:
LaTeX met
F=opwaartse kracht
LaTeX =dichtheid water
g=zwaartekrachtversnelling
V=verplaatst volume (volume boei)

Theoretisch is de waterdichtheid afhankelijk van de waterdiepte, maar die afhankelijkheid is zo klein dat de dichtheid constant wordt verondersteld. Ook g is afhankelijk van de waterdiepte (eigenlijk van de afstand ten opzichte van het middelpunt van de aarde), maar ook deze wordt constant verondersteld. Het volume van de boei (als het zo'n plastic ding is) heeft nog wel de grootste invloed op de opwaartse kracht (hoe dieper, hoe meer druk, dus hoe gecomprimeerder de lucht in de boei, dus hoe kleiner het verplaatste volume, dus hoe kleiner de opwaartse kracht), maar je zegt zelf dat dit volume constant mag worden verondersteld. Dat betekent samenvattend dat de opwaartse kracht bij benadering NIET afhankelijk is van de waterdiepte en gewoon constant is.

0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures