Springen naar inhoud

Europese rentes allemaal gelijk?


  • Log in om te kunnen reageren

#1

Jorge

    Jorge


  • 0 - 25 berichten
  • 1 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 20 januari 2008 - 09:16

Ik las laatst dat ivm de invoering van de euro de inflatie in Bulgarije was opgelopen tot 5%. Althans dat werd de reden genoemd van de stijgende inflatie.

Dat zou dus betekenen dat de rentestand in Bulgarije ook boven de 5% zou moeten zijn toch, om de inflatie goed te maken?

Zou het dan niet aantrekkelijk zijn voor mensen om hun spaargeld in andere Europese land onder te brengen en weg te zetten tegen een hogere rente dan in Nederland? Omdat je ook geen last hebt van valutaschommelingen als je binnen het Eurogebied blijft. Ik weet dat zogenaamde carry-traders dit grapje al wel in Japan uitvoeren door geld te lenen in Japan en weg te zetten in de VS. Maar zij hebben wel last van mogelijke valutaschommelingen. Zou het theoretisch mogelijk zijn om je spaargeld weg te zetten in een land met bijvoorbeeld een 6% inflatie en een rentestand van bijvoorbeeld 8%? Als je het geld dan nodig hebt dan transporteer je het gewoon naar een Nederlandse rekening.

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.
0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures