Springen naar inhoud

Deeltjeswerveling?


  • Log in om te kunnen reageren

#1

hildejacobs

    hildejacobs


  • 0 - 25 berichten
  • 13 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 21 januari 2008 - 10:58

Alweer een vraag om bevestiging over de juistheid van de terminologie:

(wat voorafgaat: Oskar, een van beide fysici, zit in de internationale trein en kijkt naar de vrouw van de koffiebar en bedenkt dat hij met haar verbonden is door het feit dat ze uit hetzelfde materiaal zijn opgebouwd)
... Als ze alleen maar koolstof, waterstof en zuurstof met elkaar zouden delen. Maar de punten van overeenkomst gaan verder, helemaal tot aan de protonen, neuronen en elektronen waaruit hijzelf en de Aziatische vrouw zijn opgebouwd en waaruit ook de tafel bestaat waarop zijn ellebogen leunen, en het koffiebekertje waaraan hij zijn vingers warmt. Dat feit maakt van Oskar een willekeurig fragment van de materie waaruit de wereld is gevormd, een materie die alles bevat wat er bestaat, omdat je er niet uit kunt ontsnappen. Hij weet dat de grenzen van zijn persoon verdwijnen in de grote deeltjeswerveling. Hij kan voelen hoe hij zich letterlijk onder de mensen mengt. In haast alle gevallen vindt hij dat gevoel onaangenaam. Er is één uitzondering. Daarheen is hij nu op weg.

Thnx

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.
0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures