Heinzz

Moderator: Rhiannon

Gesloten
Berichten: 1

Heinzz

ik werk voor een stichting in den haag die zeer ernstig vervuilde mensen bezoekt, deze mensen hebben vaak een goede opleiding genoten maar ze zijn nie in staat op hun eigen huishouding draaiende te houden, wat ik zoal tegen kom is erbarmelijk.

mijn nichtje heeft een goede baan maar wordt herhaaldelijk uit haar huis gezet omdat ze het gigantisch laat vervuilen; afwas van weken en het huisvuil wordt niet buiten gezet, schone kleding blijft ze pakken tot alles op is.

mijn vraag is of dit een bekend verschijnsel is; een bepaalde sociale stoornis of zo en wat zou hier aan te doen zijn ?

van haar moeder krijgt ze enkel maar verwijten en ze trekt haar handen van haar dochter af omdat ze vindt dat ze het zelf doet en het zelf maar moet oplossen. volgens mij is hier meer aan de hand; mijn nichtje ziet bepaalde dinngen gewoon niet en het simpelste is het om haar te veroordelen.

komt dit meer voor en heeft deze stoornis een bepaalde oorzaak of naam ?

Gebruikersavatar
Berichten: 1.413

Re: Heinzz

Denk uberhaubt dat het weinig handig is om dit meisje uit de losse pols te stigmatiseren, maar los daarvan kun je nog alle kanten op met de problematiek die jij beschrijft.

Je kan denken aan een depressie, een persoonlijkheidsstoornis, AD(H)D, etc.

Gebruikersavatar
Berichten: 11.085

Re: Heinzz

Als de stichting zich geconfronteerd ziet met psychologische problemen, doet zij er goed aan een specialist terzake in te schakelen. Hoe graag wij dit ook zouden willen, op wetenschapsforum kunnen wij niet aan persoonlijke psychologische hulpverlening doen (zie hieromtrent ook de bijsluiter van dit forum).

Dit topic gaat op slot. Indien je hier verder op wenst in te gaan kan dit altijd via pb.

Gesloten