Springen naar inhoud

[Biologie] Experiment nachtzicht bij honden


 • Log in om te kunnen reageren

#1

seagull5

  seagull5


 • 0 - 25 berichten
 • 2 berichten
 • Gebruiker

Geplaatst op 12 februari 2008 - 15:46

Voor een onderzoek dat ik doe, moet ik met een experiment zien te bewijzen dat honden in het donker veel beter zien dan mensen. Maar hoe doe ik dat? Hoe kan ik zien dat de hond bepaalde dingen waarneemt in een donkere ruimte, als ik zelf amper iets kan zien? Hebben jullie misschien een idee? Alvast bedankt!

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Klintersaas

  Klintersaas


 • >5k berichten
 • 8614 berichten
 • VIP

Geplaatst op 12 februari 2008 - 16:53

Tip vooraf: Schaf je een nachtkijker aan.

Verder kan je hier en hier eens een kijkje nemen. Zeer interessant is ook de wetenschappelijke publicatie waarop bovenstaande links indirect gebaseerd zijn:

Vision in Dogs, by Miller and Murphy. Journal of the American Vetrinary Medical Association Vol. 207, Issue 12, pages 1623-1624. Published Dec. 15, 1995

Zoals je kan lezen in de eerste link zijn er nogal wat problemen verbonden aan experimenten met dieren. Een wild idee: leg een soort hindernissenparcours in het donker aan en observeer de hond met je nachtkijker terwijl hij dir aflegt. Als hij ergens aarzelt of omheen loopt zou dat kunnen betekenen dat hij het ziet, als hij ertegen botst zou dat kunnen betekenen dat hij het niet gezien heeft. Maar zoals ik al zei: dit is een wild idee en de praktische problemen zijn nogal groot.

Veranderd door Klintersaas, 12 februari 2008 - 16:53

Geloof niet alles wat je leest.

Heb jij verstand van PHP? Word Technicus en help mee om Wetenschapsforum nog beter te maken!


0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures