Springen naar inhoud

Macroscopische anatomie van reptielen


  • Log in om te kunnen reageren

#1

Ensiferum

    Ensiferum


  • >250 berichten
  • 662 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 13 februari 2008 - 21:35

Ik ben op zoek naar wat goede informatie over hoe reptielen in mekaar zitten. Natuurlijk, ik besef dat dit een onderwerp is waar je hele bibliotheken over kunt schrijven en ik ben dus niet op zoek naar de gespecialiseerde histologie en cytologie, laat staan hun gedrag en classificatie. Een populair wetenschappelijk boekje of beter nog: een online gratis te bekijken document of website, is voor mij al goed genoeg.
Ik wil vooral te weten komen hoe hun opperhuid in elkaar zit: de schubben, de epidermis en de onderliggende lagen, inclusief (de ligging van het) vasculair weefsel. Wikipedia en vrienden leveren immers niet voldoende informatie op. Wat heel goed van pas zou komen is een soort schema, van het uiterste deel van een dwarse doorsnede bijvoorbeeld.
Ook informatie over hun zintuigen, de (macroscopische) opbouw van hun gezicht (hoe werken hun ogen en oren juist...) en hun klauwen (zoals bij de Komodo Draak bijvoorbeeld) zou ten zeerste geapprecieerd worden.

EDIT: Nog een belangrijke noot: ik doel hier vooral op hagedisachtigen, geen slangen of schildpadden.

Veranderd door Ensiferum, 13 februari 2008 - 21:36


Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.
0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures