Springen naar inhoud

Boterzuur maken; Wat gebeurd er precies?


  • Log in om te kunnen reageren

#1

sn0r

    sn0r


  • 0 - 25 berichten
  • 9 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 28 maart 2005 - 18:46

Voor stuntdag zijn we van plan om boterzuurcapsules te maken. Op internet is goed te vinden hoe dit allemaal moet. Dus dat wordt hem wel, alleen ik vroeg me puur informatief af wat er nou precies gebeurd tijdens het proces waarbij boterzuur ontstaat.

Het is geloof ik niet conform de regels om het recept hier te posten (zo niet dan zal ik het alsnog posten), maar ik denk dat het merendeel van jullie wel op de hoogte is hoe dit gebeurd.

Er gaan dus aardappelschillen in een luchtdichte pot (die vetvrij moet zijn gemaakt), en dat wordt dan een maand weg gezet.
Maar wat voor reacties vinden er dan plaats? Wordt het zetmeel uit de aardappels omgezet? En waarom moeten het dan vooral schillen zijn en niet de aardappels zelf?

Dus nogmaals, het fabriceren zal wel lukken en naar de praktische productie stel ik ook geen vragen, ik ben alleen puur informatief ge´nteresseerd in wat er nou precies gebeurd.

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

JanMeut

    JanMeut


  • >1k berichten
  • 2116 berichten
  • VIP

Geplaatst op 28 maart 2005 - 21:11

Kijk om te beginnen maar eens hier:

http://www.wetenscha...?showtopic=6676





0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures