Water
Moderator: ArcherBarry
- Berichten: 10.564
Re: Water
Bij 100 graden (en 1 bar luchtdruk) verdampt al het water. Bij lagere temperaturen is er een evenwicht tussen waterdamp en vloeibaar water. Als je die waterdamp nu afvoert (bijvoorbeeld doordat er een luchtstroom langsheen gaat) is het evenwicht weg, en zal er extra water verdampen. Als je dus continu waterdamp afvoert zal uiteindelijk al het water verdampen.
Als de beker goed is afgesloten, zodat de waterdamp niet wordt afgevoerd, zal het water ook niet verder verdampen.
Als de beker goed is afgesloten, zodat de waterdamp niet wordt afgevoerd, zal het water ook niet verder verdampen.
Cetero censeo Senseo non esse bibendum
- Berichten: 808
Re: Water
Alle watermoleculen bewegen continu door elkaar.
Soms schiet er eentje los en die is dan 'verdampt'.
Bij hogere temperaturen bewegen ze sneller en schieten ze sneller los.
Vergelijk het met een grote bak knikkers, als je die schudt schiet er af en toe eentje over de rand. Als je harder schudt gebeurd dat vaker.
Bij ethanol ligt het kookpunt onder de 100 graden (78 graden). Er is dus minder energie nodig om er af toe een knikker uit te laten springen.
Soms schiet er eentje los en die is dan 'verdampt'.
Bij hogere temperaturen bewegen ze sneller en schieten ze sneller los.
Vergelijk het met een grote bak knikkers, als je die schudt schiet er af en toe eentje over de rand. Als je harder schudt gebeurd dat vaker.
Bij ethanol ligt het kookpunt onder de 100 graden (78 graden). Er is dus minder energie nodig om er af toe een knikker uit te laten springen.
Minder dan niks is onmogelijk.
De enige uitzondering op deze regel is mijn salaris.
De enige uitzondering op deze regel is mijn salaris.