Springen naar inhoud

Neuroadaptatie


  • Log in om te kunnen reageren

#1


  • Gast

Geplaatst op 16 december 2003 - 16:42

Er is bij verschillende processen die met verslaving te maken hebben sprake van neuroadaptatie (bijvoorbeeld in het dopamine systeem). Er verandert daarbij iets in de hersenen. Maar wat verandert er precies? Worden er minder neurotransmitters losgelaten bij éénzelfde impuls? Komen er minder of juist meer receptoren bij op de post-synaptische cel? Wat gebeurt er in de hersenen bij neuroadaptatie? is er misschien iemand die hier iets meer van weet en mij uit de brand kan helpen?

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2


  • Gast

Geplaatst op 29 december 2003 - 20:50

Misschien is het wel handig om duidelijiker aan te geven wat je met neuroadaptatie bedoelt. Het is namelijk zo dat neuroadaptatie op verschillende manieren invloed kan hebben op de prikkelgeleiding dus wat bedoel je precies?????

#3

Dino

    Dino


  • >250 berichten
  • 740 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 30 december 2003 - 10:33

Dopamine komt vrij bij het gebruik en de dopamine heropname wordt verhinderd en dus blijft deze langer in de synaptische spleten(regio tussen 2 zenuwcellen) en verkrijgt men daar hoge dosisen van dopamine die dat euforische gevoel geven. Dopamine activeerd ook andere stofjes oa oxytocine het knuffel hormoon.

Geplaatste afbeelding
http://www.drug-rehab.com

Gewenning treed dan op hoe dit gebeurd weet ik niet en ik weet zelfs niet als iemand het weet. Wat ik wel weet is dat er meer dopamine nodig is om een zelfde effect te bekomen. Hoe dit gebeurd weet ik niet. Het blijkt ook zo te zijn dat er nieuwe links worden gelegt tussen het nemen van cocaine en een herinering. Het kan liggen aan het feit dat er minder receptoren gevormd worden of het feit dat er minder cAMP gevormd wordt bij dopamine activatie. cAMP is een secundaire messenger die geactiveerd wordt door dopamine en dan zijn bericht verder door geeft.

xd

nog een paar sites

http://web.sfn.org/c.../glutamate.html

http://www.drugabuse...l16N3/Even.html

http://www.ovc.uogue...s_of_abuse.html
goede site voor overzicht alle drugs.
"My foot is fine, the chair died, but I don't think it suffered."

0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures