Springen naar inhoud

[Scheikunde] Titratie zeewater met zilvernitraat


  • Log in om te kunnen reageren

#1

CesiumNL

    CesiumNL


  • 0 - 25 berichten
  • 15 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 04 maart 2008 - 23:36

Goedenavond ^^

Ik had een vraag met betrekking tot de Titratie van Zeewater met Zilvernitraat en gebruik van een conductometer.

Ik heb samen met 2 andere scholieren op school een proef moeten uitvoeren, maar deze is mislukt. We moeten de proef op nieuw doen, en ik wilde vragen of één van jullie misschien kan helpen met de te verwachtten resultaten.

Het doel van de proef was de bepaling van het Cl- gehalte van het zeewater.

We namen 10 militer zeewater, voegden hier 140 ml gedestilleerd water aan toe (voor vergroten van het volume, zodat we de conductomeer er in konden hangen en fatsoenlijk konden roeren). Vervolgens moesten we titreren met Zilvernitraat oplossing met porties van 0.5 mililiter, dit moesten we zo'n 40 keer doen totdat we zegmaar de dubbele hoeveelheid zilvernitraat oplossing hadden als zeewater.

De resultaten die we kregen waren heel raar, we voegden zo'n 8 mililiter Zilvernitraat-oplossing toe, en nog veranderde de uitslag van de conductometer niet, en opeens sloeg hij om naar een ongeveer 10 keer zo grote waarde. Daarna veranderde de uitslag van de conductometer weer niet, hoeveel we ook toevoegden.

Ook begon de meter op willekeurige momenten plotseling te verschuiven.

We concludeerden dat de proef mislukt was of dat de apparatuur niet helemaal goed functioneerd, vandaar dat we de proef opnieuw willen uitvoeren.

Onze leraar was niet echt behulpzaam, hij zei alleen dat het niet klopte. Vandaar mijn vraag aan jullie.

Weet iemand wat er ongeveer zou moeten gebeuren? Loopt de geleiding van de oplossing op of af? En waardoor gebeurt dit ongeveer?

Ik verwacht zelf dat hij afneemt, omdat de hoeveelheid Cl- ionen afneemt, omdat deze neerslaat met het zilver-ion. Echter weet ik niet of dit klopt, want er komen ook weer Nitraat-ionen bij.

Ik zou het erg waarderen als iemand ons zou kunnen helpen, bij voorbaat dank.

Veranderd door CesiumNL, 04 maart 2008 - 23:41


Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.
0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures