Springen naar inhoud

* * * * - 1 stemmen

Verslag van de afgelopen bijeenkomst


  • Log in om te kunnen reageren

#1

ypsilon

    ypsilon


  • >5k berichten
  • 11085 berichten
  • VIP

Geplaatst op 06 maart 2008 - 13:56

WSF zou WSF niet zijn, als we onze gebruikers niet ge´nformeerd zouden houden. Vandaar dit verslag van de - inmiddels vijfde - bijeenkomst op 23 februari.

Voor wie onbekend is met het fenomeen: de bijeenkomsten zijn voor de Wetenschapsforummers de ideale gelegenheid om elkaar een keertje in levenden lijve te ontmoeten, zonder dat er zo'n suf scherm tussen zit. Een sociaal gebeuren dus, dat steeds een etentje en een wetenschapsquiz bevat, maar evengoed een educatief/informatief gedeelte. Dit vindt ongeveer eens per jaar plaats, en de aanwezigen zijn altijd zeer tevreden over het verloop.

Zoals in de vooraankondiging te lezen was, ging het deze keer eerst richting DAF-museum. Onze gids voerde ons door de geschiedenis van de eerste ateliers en wagens (niet veel meer dan vier wielen, een stuur, een benzinetank en een houten stoel), van de oorlog (pantservoertuigen) tot de vrachtwagens die we zo goed kennen, en we konden zelfs een glimp van de toekomst opvangen. We kregen nog eventjes de tijd om de classy DAF-personenwagentjes van weleer te bewonderen.

Daarna gingen we een stukje eten in de Trafalgar Pub (het was lekker!), met aansluitend de wetenschapsquiz o.l.v. de heren StrangeQuark en Bart. De vragen vergden alweer kennis uit alle hoeken van de wetenschap, en na afloop voelden allen zich natuurlijk intellectueel versterkt.

Ter afsluiting werd de innerlijke mens verder versterkt in enige Eindhoofse kroegen, alwaar het bier, de whiskey en de cola en zelfs water vloeiden, en gesprekken gevoerd werden over filosofische implicaties van de quantumfysica, toepassingen van speltheorie in gebieden waar je het niet zou verwachten, realistisch negativisme, alcohol en evolutie, en wat dies meer zij. Ondergetekende leerde van Miels een nieuw woord ("wieberen"). Enkele goocheltrucs met een ter plaatse bekomen stapeltje speelkaarten, werden door TD van wiskundige duiding voorzien.

Na een eerder korte nacht, werden we 's morgens door laatstgenoemde alweer vergast op wiskundige raadselen, en door Miels' vriendin op ontbijt (wat beter in de smaak viel).

Moe doch tevreden keerden allen zondag huiswaarts.

Wees er volgende keer ook bij!

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.
0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures