Springen naar inhoud

Zr hoog verbruik thuis.


  • Log in om te kunnen reageren

#16

Jan van de Velde

    Jan van de Velde


  • >5k berichten
  • 48011 berichten
  • Moderator

Geplaatst op 10 maart 2008 - 23:18

,dus ik zou wisselen van meter en niet meer discussieren!

die groep 4 is nog steeds de hoofdverdachte. Die zou ik eerst eens overtuigend vrijspreken voordat ik aan een meter begon te denken.
ALS WIJ JE GEHOLPEN HEBBEN....
help ons dan eiwitten vouwen, en help mee ziekten als kanker en zo te bestrijden in de vrije tijd van je chip...
http://www.wetenscha...showtopic=59270

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#17

Benm

    Benm


  • >5k berichten
  • 10995 berichten
  • VIP

Geplaatst op 11 maart 2008 - 01:20

Inderdaad, je zou gewoon kunnen bepalen wat het werkelijke verbruik in die groep is door tussen de zekeringautomaat en de rest een verbruiksmeter te plaatsen. Als je nog ouderwetse 'stoppen' hebt die je eruit kunt draaien dan is dat helemaal een koud kunstje, kwestie van een (gezekerde) wisselstroommeter plaatsen op dat punt.

Maar er was feitelijk al geconcludeerd dat het helemaal uitschakelen van groep 4 ervoor zorgt dat de meter stopt met draaien, dus logica gebiedt dat de fout ergens in de groep zit en niet in de meter.
Victory through technology

#18

oktagon

    oktagon


  • >1k berichten
  • 4502 berichten
  • Verbannen

Geplaatst op 11 maart 2008 - 08:07

Techneuten/deskundigen (BenM+ JanvdV!)met nuchter verstand zijn altijd makkelijk voor lekenvragen! :D

#19

gidion

    gidion


  • 0 - 25 berichten
  • 9 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 11 maart 2008 - 09:28

En, Volta, oorzaak al gevonden?

Een nogal eens gehanteerde zoekstrategie bij dit soort problemen is de (elektriciteits) leidingen te volgen vanaf het bronpunt en geheel in kaart te brengen.
De meter lijkt in orde.
De zekeringautomaat ook. (Je kan nog automaten wisselen om daar zeker van te zijn.)
Voor zover ik hier kan beoordelen zit het probleem in de groep na de zekeringautomaat.
Hoe loopt die groep door je huis? Gewoon in kaart brengen. Ergens kom je de blackbox tegen waar de lekkage in zit. Ik vermoed ook dat er een 'tuintje' bij de buren is? :D

#20

klazon

    klazon


  • >5k berichten
  • 7371 berichten
  • Pluimdrager

Geplaatst op 11 maart 2008 - 09:50

Een andere strategie is die groep gewoon uitzetten. Die bezorgt je nl. het hoge verbruik, en daar ben je dan vanzelf van verlost. Na een paar dagen (of eerder) merk je dan vanzelf of je iets mist.

De zekeringautomaat ook. (Je kan nog automaten wisselen om daar zeker van te zijn.)

Ik kan niet verzinnen hoe de zekeringautomaat de oorzaak kan zijn van een hoog verbruik.

#21

gidion

    gidion


  • 0 - 25 berichten
  • 9 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 11 maart 2008 - 10:26

Ik kan niet verzinnen hoe de zekeringautomaat de oorzaak kan zijn van een hoog verbruik.

Ik ook niet, maar toch zou ik 'm testen en uitsluiten. De praktijk leert dat alles wat je kan bedenken toch niet uitputtend is.
Maar, als die automaat niet erg warm wordt (400 W!!), zou ik 'm ook in eerste instantie wel vertrouwen en beginnen met de groep op te spitten.

Veranderd door gidion, 11 maart 2008 - 10:27


#22

klazon

    klazon


  • >5k berichten
  • 7371 berichten
  • Pluimdrager

Geplaatst op 11 maart 2008 - 11:39

Maar, als die automaat niet erg warm wordt (400 W!!), ....

Dat bedoel ik. Als er in de automaat echt 400W wordt opgestookt dan is hij binnen een uur de kast uitgedropen.

#23

Miels

    Miels


  • >5k berichten
  • 14921 berichten
  • Beheer

Geplaatst op 11 maart 2008 - 12:45

Wellicht is ergens illegaal stroom afgetapt door buren met een wietplantage?

Ergens moet die stroom verbruikt worden. Door kortsluiting zou een stop springen/automaat omslaan en bij weglekken zou de aardlek doorslaan. Ik zou je stelling "alle stekkers zijn er uit" dus anders formuleren: "voor zover bekend zijn alle stekkers er uit". Blijven over de stekkers die niet bekend zijn (of eventueel apparaten die vast met het lichtnet zijn verbonden). Om daar echt zekerheid over te krijgen zit er niet veel anders op dan te kijken hoe/waar de draden van die groep lopen (inclusief de kruipruimte en/of ruimte boven plafonds).

Bij iedere lasdoos is het overigens mogelijk om een verbruikmeter (tijdelijk) aan te sluiten, om te zien of je niet al voorbij het verbruikende apparaat bent. Al moet je wel weten waar je mee bezig bent...

Never be afraid to try something new. Remember, amateurs built the ark. Professionals built the Titanic


#24

Benm

    Benm


  • >5k berichten
  • 10995 berichten
  • VIP

Geplaatst op 11 maart 2008 - 15:13

Bij iedere lasdoos is het overigens mogelijk om een verbruikmeter (tijdelijk) aan te sluiten, om te zien of je niet al voorbij het verbruikende apparaat bent. Al moet je wel weten waar je mee bezig bent...


Een stroomtang is dan handig, hoef je niets los te maken en kun je zo volgen waar de stroom naar toe gaat. Je hebt zoiets overigens al voor een paar tientjes, en gezien de grootte van de stroom volstaat het simpelste exemplaar deze te meten.
Victory through technology

#25

Mrtn

    Mrtn


  • >1k berichten
  • 4220 berichten
  • VIP

Geplaatst op 12 maart 2008 - 20:15

Als er ergens stroom zou worden afgetapt NA de meter, schakel je dat uit als je de knop van de automaat overhaalt. De lamp van de buren zou dan net zo hard uit gaan als je eigen lampjes dat doen.
Als je VOOR de meter een lek naar het wiet-tuintje van de buren zou hebben, meet je meter dat niet volgens mij.

Mot met de buren verwacht ik dus niet :D

De vraag blijft volgens mij onbeantwoord: wat zit er allemaal aan groep vier? En als je zegt dat ALLE stekkers er uit waren, heb je dan ook de koelkast, CV ketel, afzuiginstallatie, buitenlamp met schemerschakelaar, etc gedurende die dag uit gehad? Was echt alles in je huis toen uit?
Of course, the theory of relativity only works if you're going west.
-Calvin-

#26

R11i

    R11i


  • 0 - 25 berichten
  • 2 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 12 maart 2008 - 20:32

nee...

helaas, zekeringsautomaat kan geen vermogen opnemen...
Maar nu ben ik ook wel benieuwd? (of je moet hem idd als verwarming gaan gebruiken :D)

Succes ermee

Veranderd door R11i, 12 maart 2008 - 20:33


#27

klazon

    klazon


  • >5k berichten
  • 7371 berichten
  • Pluimdrager

Geplaatst op 13 maart 2008 - 00:00

helaas, zekeringsautomaat kan geen vermogen opnemen...

Kan wel, als er ergens een gammel contact in zit. Maar geen 400W.

Wat ik wel jammer vind, wij zijn er met z'n allen lekker over aan het brainstormen, maar de vraagsteller heb ik al een poosje niet meer gezien.

#28

manolito

    manolito


  • 0 - 25 berichten
  • 1 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 23 april 2008 - 20:28

Geachte,
laat gewoon elektrieker leiding es uitmeten

#29

Cerium

    Cerium


  • >250 berichten
  • 449 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 24 april 2008 - 20:04

Als de teller stopt met draaien op het moment dat je de automaat uitschakelt kan het probleem enkel in de kring achter de automaat gesitueerd zijn. Je zit gegarandeerd met een verbruiker waarvan je blijkbaar geen weet hebt. Een aardlek zou door een goed werkende differentieelschakelaar opgemerkt worden. De enige oplossing die ik kan bedenken is (zoals al eerder aangehaald) de ganse kring blootleggen en controleren op onbekende of ongewenste verbruikers die aangesloten zijn op die kring. Ik ben benieuwd naar de afloop.

#30

Hari

    Hari


  • >250 berichten
  • 474 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 25 april 2008 - 15:53

In een grijs verleden ben ik electricien geweest. Toen moest er ook een lekstroom gevonden worden van rond 10 kWh per dag. Dit was in een oude boerderij met nog katoenen isolatie om de geleiders. Uiteindelijk is besloten om dit allemaal te vervangen (kost meer dan 600 Euro). Het lekken is daarna opgehouden, en we hebben geen 'aftappers' gevonden. (ik moet wel zeggen dat alle groepen toen lekten)
Kan het zijn dat je nog ergens katoenen draden hebt liggen?
Of wat ook theoretisch mogelijk is:
draden die op heeeeeeeeel veeeeeeeeel verschillende plekjes doorslaan doordat de isolatie slecht is van iedere individuele draad. Hierdoor wordt er niet zo veel warmte gegenereerd op 1 plek. Als dat laatste een mogelijkheid is dan zou ik er eens een hoogohmige meter erop zetten, een beetje electricijn kan dat voor je doen.

Every day is a gift, that's why they call it 'the present'.






0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures