Springen naar inhoud

[Natuurkunde] Snelheid trillend voorwerp


  • Log in om te kunnen reageren

#1

lucca

    lucca


  • >250 berichten
  • 758 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 13 maart 2008 - 16:38

hoi ik loop een beetje vast met een som het gaat over een trillend voorwerp met snelheidLaTeX (v = cm/s) en t in seconden.
gevraagd wordt naar het maken van een formule voor de uitwijking, hierbij dacht ik aan de geintegreerde functie van de functie hierboven (dat is namelijk verplaatsings afstand)dat levertLaTeX ze vragen vervolgens, Ten gevolge van de veerkracht beweegt het voorwer[ van de uiterste stand naar de evenwichtstand, waarbij geldt:LaTeX stel een integraal op voor de arbeid die door de veerkracht verricht wordt als het voorwerp zich verplaatst van een uitsterste stand naar de evenwichtsstand en bereken deze arbeid,ik dacht, arbeid = Nm (joule) dus als Fv bekend is (dan is u dus ook bekend) hoef je alleen nog maar maal u te doen (wel in meters overigens).dus dan zou je krijgenLaTeX levert -0,9 u^2 u kun je dan uitrekenen via de formule die ik zelf bedacht heb deze is maximaal 2dus dan zou je krijgen 0,02 * -1,8 = Fv en deze Fv * 0,02 (N * M = joule)helaas geeft het antwoorden boek dat ik de integraal moet nemen van -0,9 u^2 met 0 en 0,25... (als u...)ik snap wel waar deze 0,25 vandaan komt, (de tijd voor de max. uitwijking maar deze bvehoor je dan toch niet in te vullen? )waar maak ik nu de fout ...Alvast bedankt!

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.
0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures