Springen naar inhoud

* * * - - 1 stemmen

Bizarre fotosynthese


 • Log in om te kunnen reageren

#1

Klintersaas

  Klintersaas


 • >5k berichten
 • 8614 berichten
 • VIP

Geplaatst op 13 maart 2008 - 21:10

Sommige algen voeren de fotosynthese niet volgens het boekje uit. De alg Synechococcus, een cyanobacterie, neemt geen CO2 op uit de omgeving, maar zuurstof. Hierdoor omzeilt de alg de stappen uit de fotosynthese waar ijzer voor nodig is en kan de alg dus leven in ijzerarme wateren. Dat blijkt uit onderzoek van de Universiteit van Stanford.

Lees meer ... C2W
Lees meer ... ScienceDaily en EurekAlert

(De wetenschappelijke publicaties zullen binnenkort verschijnen in Biochimica et Biophysica Acta en Limnology and Oceanography)

Geloof niet alles wat je leest.

Heb jij verstand van PHP? Word Technicus en help mee om Wetenschapsforum nog beter te maken!


Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Cycloon

  Cycloon


 • >1k berichten
 • 4810 berichten
 • VIP

Geplaatst op 13 maart 2008 - 21:22

Door de vondst komen de berekeningen over CO2-kringlopen op losse schroeven te staan. “De helft van de oceanen op aarde is arm aan voedingsstoffen, waardoor waarschijnlijk meer algen deze fotosyntheseroute zullen gebruiken” ,vertelt onderzoeker Kate Mackey. “Dat betekent dat zee-organismen waarschijnlijk veel minder CO2 uit de atmosfeer verwijderen dan eerder werd aangenomen


Oceanen arm aan voedingsstoffen zouden sowieso niet mee genomen worden in de berekeningen van CO2 opname door algen omdat men dus blijkbaar hiervoor dacht dat daar geen algen konden leven. Het lijkt me dus eigelijk nogal een onzinnige afsluiter om nog een beetje meer paniek te zaaien.

0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures